piatok 8. septembra 2017

Moja aktuálna pleťová rutina


Minulý týždeň som si uvedomila, že v mojej aktuálnej pleťovej rutine je vážne hádam kus z každej značky. Tak som si povedala, že vám to nafotím a ukážem, ktovie, možno môžem niekoho z vás trochu inšpirovať. Bez ďalších okolkov, poďme rovno na to :)


Myslím si, že základ každej pleťovej starostlivosti je dobrý a kvalitný krém. Ja momentálne používam (resp. momentálne dopoužívavam) toto duo od Sesderma. Nejdem sa o ňom nejak extra rozpisovať, pretože som na krém a sérum robila veľmi rozsiahlu recenziu minulý týždeň. Ak ste ju náhodou prehliadli nájdete ju tu:klik. V recenzii som krémik a sérum testovala reálne týždeň po týždni viac ako mesiac, takže ak ste zvedavé, verím, že článok odpovie na všetky vaše otázky :) Ak by som však mala opísať toto duo jedným slovom bolo by to, že pecka. Naozaj výnimočná dvojica super kvalitných výrobkov.


Ja na to idem vlastne úplne odzadu :) Pred krémom zvyčajne nasleduje odlíčenie :) a tu je moja momentálna dvojka. Stále na pleť preferujem odličovacie mlieka a momentálne používam olivové odličovacie mlieko od Doliva, ktoré je mojou stálicou niekoľko rokov. Naozaj vynikajúci výrobok - šetrný k pokožke a krásne a dôkladne odlíči. Príjemným bonusom je veľmi príjemná a čistá vôňa. 

Mlieko bohužiaľ nie je vhodné na oči, takže používam špeciálny očný odličovač Sonya od Aloe Vera. Zase malý produkt placement :) Ak by vás lákajú Aloe Vera výrobky, ale nemáte nikoho vo vašom okolí kto by ich sprostredkúval posúvam kontakt na moju kamarátku Elku (elenamicekova@gmail.com), ktorá vám ich nielen sprostredkuje ale určite aj ochotne poradí. Tento očný odličovač mi bol veľkým pomocníkom hlavne teraz v lete, pretože si poradil aj s vodeodolnými riasenkami, ktoré vedia byť fakt peklo. Škoda akurát, že má tých 18ml navyše :) keby mal čisto 100 mohol so mnou niekam aj letieť :)


Po odlíčení si pleť dočisťujem buď gélom alebo mydlom. Keďže je to raz tak a raz tak povedala som si, že vám spomeniem obe alternatívy. Mydlo, ktoré používam je od mojej obľúbenej značky Almara Soup a zoženiete ho na https://www.krasnakazdyden.cz/ za cenu okolo 4 €. Asi vidíte, že vyzerá úplne skvostne a to ešte neviete, že ono aj skvostné je! Mydlo obsahuje bahno z mŕtveho mora, morskú soľ, biely íl a tea tree - čo je absolútne skvelý mega mix pre ľudí jednak s ekzémom a jednak problematickú pokožku. My sme si ho s manželom rozrezali na polku a polovicu používam ja na pleť a druhú polovicu on na pokožku. Mydlo krásne vonia a pokožku vôbec nevysušuje. Nechá ju krásne prečistenú, prevoňanú a odmastenú. Je to jedno z najlepších ručne robených a prírodných mydiel aké som tento rok našla a vyskúšala. 


A ako som už spominala mydlo striedam s Avon čistiacim peelingovým gélom. Ten je z radu Nutraeffects a nechápem, že som o ňom nikde nikdy nečítala! Absolútne úchvatný výrobok za pár eúr! Vynikajúci čistiaci gél  s veľmi príjemnými peelingovými zrnkami, ktoré pokožku dokonale odmastia, prečistia a nepodráždia. Určite nie som jediná, kto mal po letnom dni pocit, že si potrebuje zodrať pokožku aby zo seba dal dole pot z 37 stupňového počasia :) Gél vonia krásne, jemne čisto a vám ostane tak osviežená a očistená pokožka, že by ste ju prirovnali k novým postelným obliečkam :)
Naozaj úchvatný výrobok! Sébium gél sa môže schovať :)

Tak a takto vyzerá momentálne moja čistiaco/odličovacia polička :) Krémiky sa budúci týždeň asi presunú do spotrebovaných výrobkov a ja si už teraz lámem hlavu, čím ich nahradím. Toto je inak teraz tá najväčšia výzva pretože ešte nie je chladno, takže to nebude môcť byť nič hutné, ale nie je už ani super teplo, takže to nebude môcť byť niečo super ľahké :)

A čo vy? Aké výrobky máte momentálne vo vašej pleťovej rutine? Budem rada za tipy na dobrý pleťový krém pre suchú pokožku :)

2 komentáre:

  1. Ja som veľmi spokojná s krémom Cannaderm Natura - 24 h krém na normálnu pleť. Mám síce mastnú pleť, ale tento mi vyhovuje a všimla som si, že sa mi pleť mastí menej, keď ho používam. Dá sa kúpiť aj vo verzii pre suchú a citlivú pleť, ak by si chcela vyskúšať.
    Na odlíčenie už dlhšie používam namiesto mlieka hydrofilný olej Nobilis Tilia, s ním som tiež spokojná. Ale ten je asi tiež skôr vhodný pre mastnú pleť.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mýdlo s bahnem z mrtvého moře bych chtěla také, četla jsem o tom, že má opravdu blahodárné účinky.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne