piatok 17. novembra 2017

Posledný mesiac v mojom mobile :) A bola som na Websummite!


Posledné týždne bola úúúúúúúúplne super! Myslím si, že je to tým, že ma začína chytať super Vianočná nálada a mám sa akoby na čo tešiť. Vianoce absolútne zbožňujem a predstava, že o necelý mesiac môžem opäť hostiť super Vianočnú hostinu ma napĺňa neuveriteľnou radosťou. Ale! Nakoľko sú tu Vianoce fakt, že až za mesiac a pol idem sa dnes venovať niečomu inému. Napríklad udalostiam posledného mesiaca :) Ten bol nabitý kopcom zážitkov, tak dúfam, že sa vám dnešný super dlhý sviatočný blog bude páčiť :)






Minulý týdeň som mala to šťastie, že nás z roboty vyslali na konferenciu Websummit. Tá sa konala v Lisabone (wueeeej) takže sme mali o zábavu postarané. 
Ak vám Websummit nič nehovorí - je to celosvetovo najväčšia konferencia o IT a technológiách. Stretáva sa tam viac ako 60 000 ľudí a je tam cez 1500 spíkrov z celého sveta a všetkých oblastí. Vystupujú tam CEO najväčších firiem, najväčší influencery (Jenna Marble, Alfie Deyes, Murat a Nataly Osman), aktivisti (Sophia Bush..) - proste creme de la creme zo všetkých oblastí. Bol to naozaj neskutočný zážitok ale poviem vám, že aj keď som extrémny ľudomil toľko ľudí pokope bola celkom skúška trpezlivosti aj na moje nervy. Ale zvládla som to a odišla som múdrejšia a s kopcom zážitkov. 


Ale poďme na ten Lisabon! Viete čo ma prekvapilo? Že aj keď bol november bolo tam 20 stupňov! Nikdy by mi nenapadlo kupovať si tam letenky v zime, ale nabudúce budem vedieť. Počasie bolo neskutočne príjemné a ideálne na chodenie po pamiatkach. Kabátik, alebo svetrík a je vám dobre :) Bol to celkom pekný kontrast vidieť Vianočné stromčeky a prechádzať sa popritom pri rozkvitnutých stromoch a palmách :) 
Druhá vec, ktorá ma prekvapila je, aký je Lisabon vcelku malý a kompaktný. Neviem prečo, ale myslela som si, že Lisabon bude super rozťahaný ako Barcelona ale opak je pravdou. Také to základné ,,turistické" si prejdete v pohode v peši za dva dni. Toto neberte vážne, ale niekto mi dokonca povedal, že Lisabon má toľko obyvateľov ako Bratislava. 
A prekvapenie do tretice bolo, že to mesto je celé v kopcoch! Skoro som odpadla! Lisabončanky nemôžu mať celulitídu, pretože denne podľa mňa vyšlapú viac kopcov ako ja do roka :)


Pri prechádzke po meste sme našli (okrem neskutočného množstva bezdomovcov) tento Sardinkový obchod. Bolo to tak absurdné až pekné :) Je to obchod plný sardiniek a môžete si kúpiť konzervu s vaším dátumom narodenia :) Vcelku netradičný suvenír. Ja som ostala pri magnetkách, neviem, či by niekoho konzerva sardiniek potešila :)





Okrem oddychovania a čerpania nových informácii tento mesiac vcelku dosť ramenujem :) Odkedy som bola v Japonsku je ramen bez zaváhania moje najobľúbenejšie jedlo na svete. Problém však je, že skoro v každej reštaurácii ho podľa mňa robia ľudia, ktorí ramen nikdy neochutnali. A potom si nastavite dobré japonské očakávania a dostanete polievku plnú zeleniny za 10 €. Ja vám však môžem odporučiť dva, ktoré fakt v Bratislave stoja za to.

Jeden (prvá foto) je z Foodstocku v Starej tržnici. Nechutí síce vôbec ako z Japonska, ale stojí 6€ a je fakt dobrý. A druhý je z Kazu, čo je vcelku nová reštarurácia v centre mesta stojí bolestných 15 € ale reálne chutí ako z Japonska. Odporúčam mäsovú verziu - je to úplne nebíčko v papulke.



A keď sme pri jedle! Pred mesiacom som bola prvýkrát vo Vapiane :) Viem, že pre veľa z vás starý známy reťazec, ale ja som ho vždy z diaľky obchádzala. Prednedávnom sme však boli vo Viedni a bolo to jediné, čo bolo po ruke, tak som si povedala, že je čas - a viete čo? Pizza ako aj cestoviny boli fakt vynikajúce!


Minule som na španielčine v automate objavila tieto krekry. Nikdy predtým som to nevidela, ale je to úplne brutal mlska. Krekry chutia ako soletky, ale s tým rozdielom, že sú v inej forme. Neviem, či som bola tak zúfalo hladná, alebo boli tak dobré, ale keď ich niekde uvidíte a máte radi slané veci ochutnajte :) Je to fakt strašne dobré!


A poďme od jedla trochu bokom, lebo začínam byť hladná :) Minule som skúšala tento Rimmel Salon Pro v odtieni 127 Gentle Kiss a vydržal mi dva týždne!!!!!! Toto sú fotky tesne pred odlakovaním a ja netuším, čo má ten lak v sebe, ale vydržal nenormálne dlho. Na https://www.parfemy-elnino.sk/ stojí okolo 1,30 € takže ak hľadáte nejakú peknú nude farbu vrelo odporúčam. Toto je môj tretí Salon Pro lak a všetky sú fakt vynikajúco pigmentované, dlho vydržia a majú super štetec. Je ploský a široký, takže lak sa vynikajúco nanáša. 



Jediná vec, ktorú robím v poslednej dobe trochu inak je, že používam ako podkladový lak tento Avon True Colour Nail Experts Peeling and Brittleness Solver. Je to podkladový lak určený pre štiepajúce sa nechty. Neviem prečo, ale po straaaašne dlhej dobe sa mi začali nechty štiepiť a toto je celkom jednoduché riešenie. Lak je bezfarebný a stačí naniesť jednu vrstvu a na ňu potom farebný lak. Pravda asi je, že mi chýba nejaký vitamín - ak by niekto náhodou vedel, ktorý by to mohol byť budem rada, ak mi dáte vedieť :)


A ozaj! Keď sme pri Avone tak vám radím začať sledovať môj Instagram (klik:tu) a Facebook (klik:tu) bude sa tam totiť súťažiť o neskutočne veľa riaseniek :) A povedzme si pravdu, tie sa vždy hodia!


Viete čo ma posledný mesiac baví? Cvičiť okolo 22 večer :) V posilke vtedy absolútne nikto nie je a mám ju sama pre seba :) Tak ak náhodou chodíte do Fit upu alebo Fit -inu a ste neskorý spáči ako ja vyskúšajte :) Je to ako keby som mala nejaký VIP vstup :)


Môj manžel mi o filme Blade Runner hovoril hádam každý druhý deň posledného pol roka. Po tom, čo som videla trailer som vedela, že to nie je absolútne moja šálka kávy a budem rada, ak moje miesto v kine nahradí nejaký jeho kamarát. Ale viete ako to je, ak niekoho milujete radi zdieľate nadšenie spolu. Tak som teda bola nedobrovoľne prinútená robiť mu spoločnosť :) Priznám sa, že do kina som išla s najnižšími očakávaniami, aké si dokážete predstaviť a dokonca som tajne dúfala, že možno si tam trochu aj pospím. Počas prvých 10 minút som pochopila, že spanie asi nebude možné, pretože tá hudba bola nepríjemná a ohlušujúca, ale viete čo? Ten film bol fakt v pohode :) Trochu creepy, fakt divná hudba, ale v zásade tam bola jemne romantická zápletka, dobro asi trochu vyhralo nad zlom a tie 3 hodiny ubehli rýchlejšie ako pri strihaní nedelného videa :)
Takže, ak ste to ešte nevideli a vaša polovička to chce vidieť rovnako - nie je to fakt také zlé :) 
Ak ste videli, páčilo sa?


A taká mála návnada nakoniec :) Pred pár dňami mi došla moja objednávky z https://www.krasnakazdyden.cz/  :) To znamená, že sa môžete tešiť na extra porciu kvalitnej a netradičnej kozmetiky :) Inak a to balenie! Podľa mňa neexistuje e-shop, ktorý to robí krajšie ako tento :) ak poznáte, dajte vedieť :)


A ak ste vydržali až sem, dajte mi vedieť jednu vec prosím :) Momentálne letím smerom Londýn - chceli by ste odtiaľ vlog? Chystám sa aj do Harry Potter štúdií tak mi dajte vedieť, či by vás zaujímalo vidieť ako to vyzerá :) ďakujeeeeeeeeeeeeeeem!

A čo vy? Aký bol váš posledný mesiac? Cestovali ste niekde? Kúpili ste si niečo? Jedli ste niečo dobré? Čo plánujete robiť cez predĺžený víkend?

14 komentárov:

  1. Ďakujeme, že si nám zasa dovolila nahliadnuť zasa trocha do tvojho sukromia ;)
    Teším sa na recenzie kozmetiky a aaaano chcem vlog :) harry potter je tooop ! Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. teším sa, že sa príspevok páčil :)ak sú zábery ok tak vlog bude už tento víkend :)

      Odstrániť
  2. Na Blade Runnera sme boli s drahým tiež nedávno. Predtým ma donútil pozrieť ten starý diel z neviem ktorého roku a to bola nuda. Ale tento druhý sa mi dosť páčil. Ale pričinil sa o to aj Ryan Gosling :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pri čítaní týchto mesačných sumárov vždy obdivujem, koľko toho stíhaš. A cvičiť o 22 h večer.. ako potom vládzeš ráno vstávať? Ja musím ísť spať už po 21.30, lebo inak ráno nevstanem. Mohla by si napísať, ako vyzerá tvoj bežný deň, lebo si neviem vôbec predstaviť, ako tam napraceš všetky aktivity. No vieš, len som zvedavá :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No zase ale treba povedať, že nie som ranostaj :) chodím spávať neskoro ale vstávam o 8 ráno, čo je väčšina ľudí už dve hodiny hore :)
      A taký príspevok urobím rada - uvidím či bude lepšie ho napísať, alebo natočiť :) čo by bola tvoja preferencia?

      Odstrániť
  4. Tiez by ma zaujimalo ako tolko aktivit stihas za jeden den, mozno by nebolo od veci natocit jedno take video tvojho dna cez tyzden ako vsetko stihas samozrejme ze ten cas v robote by bol vystrihnuty lebo ja ked dojdem po robote domov som odpalena a nic sa mi uz nechce :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je problém urobiť :) zamyslím sa, ako to poňať a niečo sa pokúsim natočiť :) rozmýšľam akurát, či to urobiť ako týždňovú alebo víkendovú verziu :)

      Odstrániť
  5. Rameny sú vraj celkom dobre vo Fresh Markete. A japonské reštiky asi dobre poznáš, ale len pre istotu :) vrelo odporúčam nové prírastky na bratislavskej scéne - Izakaya Koshida aj Kansai :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj ten som mala a je tiež fajn :) ale keď porovnáš s tým v Kazu veru to je iný level :) Koshidu inak nepoznám - takže tú určite vyskúšam, ďakujem :) v Kansai som bola raz ale jedlo mi moc popravde nechutilo - možno len zlý výber ale. Plánujem ešte jednu nápravnú návštevu :)

      Odstrániť
  6. Pri tomto clanku ma napadlo co tak spravit post o zbaleni kozmetiky do lietadla vsimla som si ze dost casto lietas nizkonakladovkami tak ako a konkretne co si dokazes zbalit z kozmetiky do prirucnej batoziny?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nízkonákladovky sú moje topky :) ale to nie je len kozmetika! Nakoľko cestujem vždy s malinkým batohom podľa mňa som vo všeobecnosti majster balič :) :) :) ale super nápad, natočím rada :) ďakujem :)

      Odstrániť
  7. Úžasný článok, takéto mám veeľmi rada !!! ;) Voňavý Eshop krasnakazdyden.cz zbožnujem a aj návštevy Viedne :D A tiež by ma zaujímalo ako stíhaš fitko o 22, pri rannom vstávaní. Ja vstávam o 6tej a spať sa chystám už pred 22 :/ a aj tak mi to nestačí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. akože ja si nepamatám, kedy som sa cítila naposledy vyspatá o tom potom :) ale niekedy mám pocit, že aj keď si cez víkend doprajem budím sa rovnako rozbitá ako cez týždeň :( som taký chronický nevyspatec :(

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne