piatok 19. januára 2018

Manufaktura vs malí mydloví výrobcovia


Po včerajšku som sa rozhodla ešte chvíľu ostať pri pleťovej téme. Pretože tip na peeling, ktorý človek používa jedenkrát do týždňa je fakt super, ale ešte lepší je tip na niečo, čo sa používa denne. Podľa obrázkov asi už tušíte, že ide o pleťové mydlo. Ja osobne pleťové mydlá zbožňujem a je to pre mňa finálny krok mojej odličovacej rutiny - mlieko, micelárka, (niekedy gél) a vždy mydlo. 90% času je na mojej poličke obyčajné Bupi mydlo (odporučené mojim kožným a overené 14 rokmi používania) ale z času na čas sa mi zachce trochu skúšať a vtedy u mňa skončí napríklad aj taká Manufaktura :)


Priznám sa, že aj keď mám fakt rada pleťové mydlá od všetkých tých malých slovenských výrobcov ako je slečna Mydlová alebo Mylo, čo mi na nich neuuuuuuuuuuuuuuuuveriteľne vadí sú dve veci - ich tvar - prosiiiiiiiiiiiiim nerobte mydlá v tvare obdĺžnika. Je to nenormálne nepohodlné a trvá celú večnosť, kým si mydlo zaoblíte a dá sa používať. A druhá vec sú častice v mydle. U slečne Mydlovej som mala v mydle škoricu alebo klinčeky alebo nikto netuší čo a tá vec mi drala mesiac v sprche ruky. Rozmočené, jemné a citlivé ruky sa mi drhli každý večer o to niečo v tom mydle a mňa išiel šľak trafiť. No a tak som si povedala, že dosť bolo takéhoto experimentovania (na tri mesiace :) a vyskúšam niečo oblé a bez drhnúcich častíc. Počas môjho decembrového loudania sa Auparkom som zamierila do Manufaktury a urobila som si radosť bahenným mydlom. Ako málo niekomu stačí ku šťastiu :)


Mydlo obsahuje rastlinné oleje (palmový a kokosový) a bahno a  minerály z mŕtveho mora. Má dokonalý tvar! Jemne zaoblené, takže sa v ruke drží eňo ňuňo a tým, že neobsahuje žiadne čiastočky ani vám nederie ruky. Čo oceňujem najviac je, že mydielko má regeneračné, protizápalové a ukľudňujúce účinky. Aj keď obsahuje bahno, pokožku nepne ale pekne prečistí. Inak - príjemná je aj jeho vôňa - veľmi jemná a čistá.


Ja som ho kúpila za 5 € ale ak máte Aupark kartu viete ho mať ešte lacnejšie. Nie, že by nebolo múdrejšie odkráčať si to do roboty a požičať si ju od niekoho..Ja som sa zahrala na buržuja a nakupovala bez zľavy :) Ale no, boli Vianoce :)

Za mňa teda fakt super kúsok a ak bojujete so zmiešanou alebo mastnou pokožkou mydlá sú podľa mňa must- have. Aj keď je eurové Bupi úplne dostačujúce, aj tento malý luxusík je fakt fajn :) A faaaaaakt sa dobre drží!

A čo vy a Manufaktura? Čo odtiaľ máte? Máte niečo na wishliste? Čo?

6 komentárov:

  1. Manufaktura je fajn, mám rada od nich sprchové gély, no mydlový fanušik nie som. Aj ked toto vyzerá dobre, mám radšej gély a krémy na sprchovanie.
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja neviem prečo, ale mydlo mi príde také najprecíznejšie :) že po ňom už vážne nie je žiadne špinky na pleti :)

      Odstrániť
  2. Co mi od Manufaktury vůbec nesedlo to byl antibakteriální gel. Příšerně mi z něj vrzaly ruce. Fuj. Byla to ta edice MOJITO :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Když jsem byla před Vánoci v Manufaktuře, docela jsem o něm přemýšlela, četla jsem na tyto mýdla docela dobrý recenze. :)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak keď pôjdeš niekedy okolo aspoň vieš, čo skúsiť :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne