piatok 16. februára 2018

Keď nemôžete chodiť na kozmetiku, musíte si ju robiť samé doma


Viete čo vytočí? Keď sa konečne naladíte na poctivú kozmetickú vlnu - že poctivo chodíte každý mesiac, vidíte brutal výsledky, krochkáte si akú máte peknú pleť a potom sa vám došramotí zdravie, musíte byť na liekoch, ktoré sú v kontraindikáciách vašej kozmetiky. OMG!!!! Nefééééér! Takže som mierne nútená byť svojou vlastnou kozmetičkou a starať sa o pleť o čosi viac precíznejšie. A teraz rozmýšľam - či je moje mierne zhoršenie dané tými liekmi (nech žijú ATB), alebo tým, že som tam prestala chodiť. Neviem, ale hovorím vám, že budem robiť všetko preto, aby som mala pleť takú ako pred mesiacom :)

Povedzme si pravdu - mám vlastne dva nástroje na zveľaďovanie mojej pokožky - masky a peelingy. Čo sa týka masiek - tie si dávam 2x za týždeň jednu hydratačnú a jednu prečisťujúcu. A keďže som natrafila na jedno prečisťujúce delo, samoška, že o ňom musíte vedieť :)


V prvom rade jedna vec - značku Frais Monde by ste mali fakt poznať. Je pravda, že netuším, či sa dá zohnať niekde inde okrem https://www.parfemy-elnino.sk/, ale to je tak veľká stránka, že je aj tak pravdepodobné, že si tam niekedy niečo kúpite tak potom šupito prihodiť aj niečo od nich.
Ja nedaaaaaaaaaaaam! dopustiť na ich parfumované oleje, to je proste ultimátny luxus a skvost, ale aby ste to chápali - super sú všetky výrobky. Myslím si, že momentálne mám vyskúšané z každej kategórie niečo a vždy som bola len a len spokojná. Mojím posledným príbytkom bola Organická maska s žltým ílom, ktorá je určená pre problematickú pleť (fňuk). Maska obsahuje žltý íl a síru, takže pleť brutálne prečisťuje a lieči. No hovorím vám - niečo, čo fakt potrebujem. 

Celý zázrak spočíva v 4 liečivých zložkách - žltý íl, ktorý absorbuje maz a sťahuje póry, sírna voda, ktorá harmonizuje pokožku, kvetová voda z citrónovníka, ktorá zamedzuje nadmernej tvorbe mazu a extrakt z gaultérie (prírodná kyselina salicylová), ktorí čistí a zjemňuje mastnú pleť a podporuje jej regeneráciu. 

Maska má redšiu konzistenciu, takže sa nanáša veľmi dobre a viete si regulovať, koľko si jej nanesiete. Má peknú žltú farbu a vonia jemne, čisto. Našťastie síru necítiť :) takže sa nemusíte báť. Na návode sa odporúča nechať pôsobiť 20 minút, čo je inak podľa mňa brutal dlho. Ja som si ju nechala 15 minút a to som už bola červená a scucnutá, takže choďte podľa seba. Následne masku veľmi ľahko zmyjete teplou vodou a voilá výsledok je na svete! Reálne viditeľnejšie prečistenejšia pleť, stiahnuté póry a vytiahnuté čierne bodky. Ja si zatlieskam a som spokojná, že sa dá niečo efektívne urobiť aj doma :)


Takže výhody viete - má fakt vidieľné výsledky a veľmi ľahko sa umýva. A jediná nevýhoda je, že nepatrí k tým najlacnejším (stojí okolo 13 €). Je to dané tým, že maska má 100% prírodné zloženie a Bioagricert a Ecocert certifikáciu. Neobsahuje PEG, parabény ani nikel. Taká efektívna mňamka je to :)

A čo vy? Chodíte na kozmetiku? Ako často?

2 komentáre:

  1. pozerala som si ju a na stranke maju rozne druhy ilov - podla coho si isla do tejto?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. každá je na nejaký iný problém a keďže mňa trápilo akné táto je tá naj :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne