utorok 27. februára 2018

Mont Blanc Femme Individuelle dokonalá starinka


Je podľa mňa veľmi vzácne, ak sa stanú dve veci - ak parfém ostane krásny aj po rokoch (kedysi nám voňalo aj Fa a Adidas a stavím sa, že ich teraz 90% z nás nepoužíva namiesto parfému) a ak mu klesne cena. Pamätám si ešte na moje prvé fľaštičky tohto Mont Blanc Femme Individuelle, ktoré stáli cez 40 € a nesmierne ma teší, že sa parfém teraz cenovo pohybuje takmer o polovicu menej. Na Notino samozrejme, kamenné parfumérie mierne zastali s časom. 

Moja láska k nemu absolútne nevyhasla ani po rokoch, akurát teraz si ho môžem dovoliť z výplaty bez toho, aby som na neho musela šetriť. Ak túto vôňu nepoznáte a máte radi pudrové vône je to veľká škoda - je krásna, jemná ale dlhotrvajúca a naozaj ju (vďakabohu) používa málo ľudí. Stavím sa s vami, že som ju už niekedy za tie roky na blogu určite recenzovala, ale opakovanie je matka múdrosti, tak si ju pripomeňme ešte raz :) Keď ju mám teraz relatívne novú.




To, že som dala do nadpisu, že je to starinka nie je žiadna náhoda, parfém je na trhu už viac ako 14 rokov. To som práve končila základku :) U mňa je jeho tradícia kľudne z toho obdobia - objavila ho maminina najlepšia kamarátka, po nej ho obkukala mamka a po mamke ja. Paradoxne ani jedna ho už nenosí a mojej mamine dokonca vadí. Keď som si objednala nové balenie mamina mi povedala, že jej stojí doma celý flakón, tak som sa ,,potešila" že som urobila investíciu, ktorá sa veru oplatila. Parfém je krásny cenou, vôňou ale aj balením. Pomerne mohutnú sklenený flakón s jemne ružovým parfémom pekne završuje vrchnák s klasickým Mont Blanc logom. Ja mám voňavku v 75ml verzii, ale existuje aj 50ml. 

Zloženie je netradičné a verte mi, že brutálne stojí za to - ríbezle, lotos, hloh, ruža, pačuli, jantár, pižmo a vanilka. Veľa ľudí v parféme (podľa recenzií) cíti ríbezle - to ja napríklad vôbec nie, ale pačuli, ružu a vanilku je cítiť určite. Naozaj nádherná pudrová a jemne orientálna vôňa s brutálnou výdržou. 



Za mňa je to taký malý parfémový poklad o ktorom vie fakt málo ľudí a to je možno aj dobre :) Ale keďže vy ste kamky tak šupito ovoňať :)

A čo vy aké sú parfémy z vášho detstva, ktoré používali vaše maminy, tety? Okopírovali ste nejaké? 



4 komentáre:

  1. O parfému čtu poprvé. :)
    Už si nevzpomínám, co má mamka používala za parfém, spíše kosmetiku jsem zkoušela stejnou. Mívala v oblibě Reginu.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite ovoňaj :) mne sa inak Regina veľmi spája s pleťovkou s parfémami vôbec :)

      Odstrániť
  2. O tomto parféme som ešte nečítala. Púdrové vône milujem, snáď sa mi objaví príležitosť ovoňať ho aj osobne ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne