štvrtok 6. septembra 2018

Posledné týždne v obrázkoch


Ak sledujete môj instagram (klik:tu) tak asi viete, že pred 6 dňami sa nám narodila dcérka :)  Wow :) Nejak si stále dávam túto skutočnosť dokopy a každý deň sa štípem, že to je vážne pravda a nesníva sa mi. To som inak robila celé tehotenstvo :) vždy som sa ráno ubezpečovala, že tam naozaj to bruško je a že sa mi to nesníva :) a teraz sa ubezpečujem, že to najkrajšie stvorenie na svete je naozaj tu s nami. Keď si vezmem, že takto pred týždňom som mala ešte bruuušisko a teraz už mám malú Améliu, tak ďakujem všetkým tam hore :) A tak som si povedala, že vám dnes namiesto nejakej beauty recenzie napíšem, aké boli moje posledné týždne, lebo podľa mňa fakt stáli za to. Inak viaceré ste sa ma pýtali, odkiaľ mám to šedé tričko - tak z Promodu (https://www.promod.eu/), len som vám chcela dať vedieť, že nie je tehotenské :) Ja som mala klasické L.


Posledné týždne som došla strašne na chuť bielemu pečivu a aj keď som vám tu odfotila sexy omeletu, pravda je taká, že som po väčšine mala biele rožky s paradajkami alebo uhorkou :) ale tie biele rožky! Tie chutili, ako nebíčko v papulke!
Inak moja múdra aplikácia mi povedala, ževraj je to normálne a že ,,telo" si z nejakého dôvodu pýta biele pečivo v poslednom mesiaci :)


Keďže mi bolo posledné mesiace často zle a fakt sa mi nedalo spávať, veľmi často sme ráno chodili na raňajky. Pri dome máme cukráreň Fertucha (http://www.fertucha.sk/), ktorú určite odporúčam, ak si chcete dať dobrý koláč a kávu v príjemnom prostredí. Ja som fičala na ich kysnutom slivkovom koláči, ktorý mi pripomínal detstvo, ale ak preferujete hip cheescaky alebo brownies, nájdete ich tam. Okrem koláčov sa mi tam páčia dve veci - fakt krásny interiér :) a to, že sa môžete pozerať na to, ako sa koláče vyrábajú. Je tam veľká sklenená presklenená stena, kde vidíte, ako panie cukrárky pečú všetky dobroty :)


V auguste sme si užili aj Mamma Miu :) ktorá bola podľa mňa ok, ale čo je fascinujúce, buď sa strašne páčila, alebo sa strašne nepáčila dcérke. Celé dve hodiny v kuse kopala, točila sa, gúlala sa
a ja som mala pocit, že po skončení filmu mám urobenú vnútornú masáž bruška :)


Toľko radosti v mojej tvári, keď sa posledný augustový týždeň ochladilo! Konečne som mohla začať chodiť von aj mimo skorých alebo neskorých ranných hodín :)


Keď sme pri tom jedle :) koncom augusta sme mali s manželom naše trináste výročie :) straaašne som chcela, aby som rodila vtedy :) ale tak bábätká majú vlastnú hlavu :) tak sme si aspoň užili nerušene výročie. Boli sme sa najesť v Gatto Matto Tratorii v Rusovciach (https://www.gattomatto.sk/trattoria) a musím povedať, že určite odporúčam. Roky som sa tam chystala, ale nejak nám to nikdy nevyšlo a povedala som si, že výročie je pekný dôvod na pekný obed. Vyskúšali sme toho celkom hodne a všetko chutilo :) Krásne je aj samotné prostredie, ktoré je v peknej záhrade s malým rybníčkom. 


Toto som vám musela ukázať! Svokor kúpil bábätku týchto dvoch krásnych medvedíkov, ktorých vyrábajú chránené dielne a dávajú sa aj detičkám, ktoré sú v inkubátoroch alebo v hniezdach prvej záchrany. Podľa mňa naozaj prekrásna hračka, ktorá navyše ešte aj pomáha iným. Neviem, kde ich kúpil on, ale mamina spomínala, že ich videla na nejakých remeselných trhoch, takže viete, kde hľadať :)

Strašne ma pobavilo, keď som videla letnú limitku z Vinei :) Tomu sa hovorí zodpovedné pitie aj v tehotenstve :)


Pred pôrodom som sa dostala pri večernom brúzdení na Otto eshop (https://www.otto-shop.cz/), kde som len tak videla tieto body. Prišlo mi to, že pekné :) a išla som ďalej. Ale po 3 dňoch doma, mi ten nápis príde nielen pekný, ale aj brutálne pravdivý :) Nejdem sa tu rozpisovať, ale verím, že každá mamina vie, na čo narážam :) to prebaľovanie nie je vždy úspešná misia :)
 Och a toto! Tesne predtým, ako som išla rodiť sme s manželom našli super japonskú kaviareň Matsu v Bratislave pri Dvoch Levoch. Odkedy sme boli v Japonsku, vždy, keď vidím niečo japonské srdce mi zaplesá a táto kaviareň je nielen krásna, ale majú tam fakt hodnovernú sezamovú zmrzlinu, výborné Matcha latte a podľa mňa aj krásny interiér :) určite sa zbehnite mrknúť!




No a záver už asi viete :) V sobotu 1.9 o 1:10 sa nám narodila naša malá Amélia :) Och! Bez zaváhania to bol najkrajší zážitok v mojom živote. Amélia je zdravé, krásne, šťastné dievčatko, ktoré zatiaľ veľa spinká, veľa papá a robí nám radosť každú sekundu. O pôrode a prvom týždni plánujem aj natočiť video tak stay tunned :)


A čo vy? Aké boli vaše posledné týždne?

3 komentáre:

  1. Celá záříš, krásný článek! Ať jste s miminkem obě zdravé a dělá vám jen radost! Já poslední týdny spíš odpočívala a plánovala dovolenou na září :)
    MyGoldenMind | Soutěž

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kedy bude to videjko? Uz sa neviem dockaaat ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne