streda 17. októbra 2018

Na blogu poprvé - testujeme The Ordinary.



Za posledné týždne ste zistili ako vyzerá môj denný krém (recenzia klik:tu), môj nočný krém (recenzia klik:tu) ale nakoľko som si povedala, že po pôrode idem nakopnúť moju pleťovú starostlivosť do môjho celkového pleťového obrazu vám chýbajú ešte dva výrobky. Veľmi matne som ich načrtla ešte pred rokom, keď som si ich kúpila, ale na testovanie prišiel čas až teraz. Dôvod je veľmi jednoduchý - keď som si ich kúpila krátko na to som otehotnela a snažila som sa vyhýbať kyselinám - takže tieto dve vychytávky si museli počkať. Ale taaaaaaaaaaaaaaaaaaak som sa na nich tešila, že si neviete predstaviť. Ak totiž nepoznáte značku Ordinary - chyba. Spája v sebe totiž dve veľmi dôležité veci - je fakt lacná a podľa množstva cien, ktoré vyhráva v hádam každom druhom časopise by mala byť fakt efektívna. Ich výrobky sú založené na chemických poznatkoch - čo vidíte aj pri ich produktoch - sú to mixy rôznych kyselín/chemických zlúčenín, ktoré by mali byť pre pokožku nesmierne efektívne a mali by prinášať požadované výsledky.


Ja som o Ordinary čítala na inetrnete bazilionkrát ale priznám sa, že som sa nevedela moc vysomariť z ich produktov. Čo čert ale nechcel, pri minuloročnej návšteve Londýna som v Covent Garden išla okolo ich obchodu - ktorý bol ultimáááááááááátne natrieskaný ľuďmi (chápem prečo) a našťastie aj zamestnancami (lebo podľa mňa zďaleka  nie som jediná, kto sa v ich výrobkoch nevyzná) a povedala som si, že toto musí byť osud a musím konečne niečo vyskúšať. Tak som si teda počkala, kým sa uvoľní nejaká predavačka a nechala si poradiť. Odišla som s dvoma výrobkami - a poviem vám, ani som netušila, ako mi prídu teraz vhod. 



Z čoho sa teraz (pochopiteľne) extrémme teším je sérum proti očným vačkom, opuchom a kruhom pod očami - Caffeine Solution 5% EGCG. Príde mi celkom úsmevné, že som si pred rokom myslela, že ho potrebujem, keď som spala 8 hodín denne :) ale teraz :) keď bežne dávam tri/štyri hodiny spánku denne mi to príde ako dar z nebies. Vec sa má tak, že som teraz po pôrode skoro dva mesiace, fakt nespím a fakt nemám kruhy ani vačky pod očami. Čo je ale že extrémne divné. A nemám to reálne pričiniť čomu inému ako tomuto séru. Sérum (aj napriek tomu, že je to v zásade ,,vodička") je husté a ako si kvapnete jednu malú kvapôčku na prst ostane vám kompaktná hustá kvapka, ktorú si jemne vklepete pod očné okolie. Sérum obsahuje veľmi vysokú koncentráciu kofeínu doplnenú vysoko purifikovaným EGCG (vážne mi nič nehovorí, čo to je ale je to nejaká zložka zo zeleného čaju) - každopádne mix týchto dvoch zložiek vie podľa prieskumov znížiť očné opuchy a tmavé kruhy pod očami.


Druhá vec, ktorú som si kúpila bolo Resveratrol a Ferulic Acid. Vcelku zvláštna vec. Predavačka mi ho predala s tým, že ide o sérum, ktoré obsahuje veľmi vysoké koncentrácie dvoch najdôležitejších pleťových antioxidantov - Resveratrol a kyselina ferulová. Zase - nie som chemik, takže mi to nič nehovorí ale z toho čo som pochopila obe látky bojujú proti škodlivým radikálom, UV žiareniu a iným vonkajším vplyvom, s ktorými príde naša pokožka do kontaktu. Kyselina ferulová by mala byť niekoľkokrát silnejšia ako vitamín E. Sérum teda regeneruje a podporuje tvorbu kolagénu pokožky.

Toto sérum je klasicky tekuté - takže na celú tvár potrebujete cca 3-4 kvapky. Po nanesení zanechá taký zvláštny pocit - akoby na sekundu zachladilo celú pokožku. Nikdy som nič také nezažila a prekvapuje ma vždy, keď si ho dám na pokožku. Sérum nechám chvíľu zaschnúť a následne nanesiem hydratačný krém.

Stále čakám, kedy príde to zhoršenie pokožky po pôrode a našťastie zatiaľ nič neprichádza. Či za to môžem vďačiť Vichy, Matisu alebo Ordinary. neviem, ale som spokojná, že aspoň toto teraz nemusím riešiť :) Ak sa chystáte do Londýna tak vrelo radím nevynechať ich obchod - výrobky dokopy stáli okolo 12 libier (super, že? :) a ak nie tak si určite pozrite, kde sa dajú kúpiť online. Stoja totiž fakt za to :)

A čo vy? Počuli ste už o The Ordinary? Mali ste niečo? Tipy a triky sú veľmi vrelo vítané :)

2 komentáre:

  1. TO je stara znama firma na truhu, a musim povedat, ze prave uvedena dva produkty mnou zmavali asi najmenej z celeho sortimentu...co sa mne fakt ze osvedcilo, tak su ich retinoly, vitamin C 23% (maju aj vyssiu koncentraciu, ale ta je uz v silikone), take tie jednoduchie veci ako niacinamid, HA alebo Matryxil..za tie davam ruku do ohna - TO, napriek skandalom spojenym s ich teraz uz exCEO a jeho neetickym chovanim, bola stale prva vlajkova lod predavajuca jednoducho formulovanu kozmetiku s jasne deklarovanymi aktivami a dobry peniaz.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne