pondelok 14. septembra 2020

Parfémy podľa zloženia

 Rozmýšľali ste niekedy nad tým, že by ste si objednali parfum podľa zloženia? Že by ste išli na web, vedeli by ste, že vám vonia napríklad vanilka a ruža a podľa toho by ste si vybrali parfum? Ja si presne pamätám, že kedysi bol na letisku v Istanbule taký automat a tam ste si vedeli vyklikať podľa svojich preferencií parfum a ono vám to potom odporučilo, čo si máte vyskúšať. Pravda je inak taká, že ten automat fungoval fakt dobre, viem, že mi to odporučilo asi 10 vôní a z toho päť som už doma mala. Do Istanbulu vás teraz fakt neposielam :) ale možno trochu podobný generátor majú aj na Notino, a viete vďaka nemu nájsť naozaj dobré veci. A to som vlastne chcela. Že neviem ako vy, ale ja sa často pri nákupe parfému orientujem podľa reklamy a obalu a takto nájdete vône, na ktoré by ste vôbec nedošli. 

Nakoľko sa blížia pomaly ale iste Vianoce a moje narodky :) dávam si dokopy wishlist a je úplne jasné, že v ňom bude aj nejaké parfém. S hrdosťou sa priznám, že všetky parfémy, ktoré poznám a páčia sa mi už doma mám, tak som chcela experimentovať s niečím iným, novým. Tak som si vyklikala parfémy podľa zloženia a toto sú tri, ktoré ma zaujali najviac. 

Ak viete, aké zložky máte radi tak vás možno inšpirujem, ak to máme rovnako :)

1, pudrové parfémy


parfum Reminiscence Patchouli Blanc

Jednoznačne moje najobľúbenejšie! V tejto kategórii mi to dalo pomerne veľa drahých Niche parfémov, ktoré síce môžem :) ale nakoľko mám doma asi 6 Jo Malone parfémov, povedala som si, že poďme do niečoho dostupnejšieho. Čo ma zaujalo je Reminiscence Patchouli Blanc a ak ju náhodou niekto poznáte, budem rada, ak mi dáte vedieť. 

 Podľa zloženia to vyzerá mega brutálne - badián, santalové drevo, pižmo, patcholi a samozrejme púdrové tóny. Cena je čosi pod 40€ za 100ml a dokonca čosi pod 30€ za 50ml. Čo poviete?

2, ružové parfémy


parfum Issey Miyake L'Eau d'Issey Rose&Rose


Mojou druhou obľúbenou zložkou je ruža. Na prvú by som tomu neverila, ale keďže si rada čítam zloženia parfumov, už to mám overené a odskúšané. Aj keď si pozriem túto kategóriu na Notino, vidím, že veľmi veľa parfémov, ktoré mi odporučilo mám, takže viem, že ma táto kategória určite nesklame. Tu ma zaujal Issey Miyake L'Eau d'Issey Rose&Rose. Od Issey Miyake som nikdy nič nemala, ale paradoxne je to jedna z obľúbených značiek mojej svokry a tá ma na parfémy veľmi dobrý vkus. Podľa zloženia je tam malina, hruška, pačuli, ruža - samé dobré veci. Tu sa akurát obávam ceny, pretože na to, že som sa vyhýbala Niche parfémom som si dala do wishlistu tento parfém, ktorý stojí v 90ml verzii cez 100 €. 

3, kokosové parfémy


parfum Calvin Klein Eternity Summer
Toto je čistý experiment :) Milujem kokos, kokosové vône, ale pravda je taká, že som nikdy nemala žiaden parfém, ktorý by voňal ako kokos. Ale! Dobrá správa v tejto kategórii! A viete čo? Dve dobré správy vlastne! Našla som dva parfémy, ktoré stoja málo (okolo 20€) a vyzerajú fakt dobre! A dobrá správa je, že si jeden objednám rovno sama, lebo som strašne zvedavá, či fakt vonia po kokose, takže sa dozviete recenziu z prvej ruky! Len mi poraďte ktorý - Calvin Klein Eternity Summer alebo Jil Sander Sun? Poznáte? Voňajú letne?

parfum Jil Sander Sun Summer


Takže ak ste náhodou ako ja a dumáte, čo si vybrať k sviatkom preklikajte si Notino a možno nájdete tiež nejaké parádne vône, ktoré by ste inak nikdy neovoňali a ktovie, možno tam čaká vaša osudová vôňa :)

A čo vy? Pozeráte si zloženie pri parfémoch?


15 komentárov:

  1. Já když nevím, tak beru vždy parfémy se složkou santalového dřeva, to je u mě sázka na jistotu, a vždy vím, že mi budou vonět :)

    Jak jsem se dostala k šití

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to si ešte odvážnejšia :) a santalové drevo je krásne!

      Odstrániť
  2. Pri tvojej zbierka sa čudujem ze chceš ďalši parfém ako určite ich rada zbiera a potešia ta ale nie je to zbytočné keď niektoré parfémy po roku dvoch keď sú otvorené a dlho stoja strácajú svoju jedinečnú vôňu a začína v nich pracovať viac alkohol..takze sa kazia neviem niekedy je menej viac

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite stebou na jednu stranu súhlasím, no na druhú stranu - a teraz strašne dúfam, že si nepokazím voňavkovú karmu :) ešte nikdy sa mi žiaden parfém nepokazil.Určite je to sčasti tým, aj ako ich skladujem a aj tým, že ich míňam a snažím sa vždy ak nemám špecificky náladu na nejaký konkrétny používať tie, ktoré sú ,,najstaršie". Určite však žiaden nový nepotrebujem, je to len pre radosť :)

      Odstrániť
  3. https://www.notino.sk/reminiscence/rem-coco-toaletna-voda-pre-zeny/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jemine nepoznám! ale vyzerá to mega parádne! Máme aj osobnú skúsenosť?

      Odstrániť
  4. Issey Miyake L'Eau d'Issey Rose&Rose mam a je to taka mnamka .ale skor sladkasta vona ale super..elnino pozri tam som kupila 90tku myslim za nejakych 30 eur cca ale fakt ze super vonia..

    OdpovedaťOdstrániť
  5. https://www.parfemy-elnino.sk/issey-miyake-l-eau-d-issey-rose-rose-parfumovana-voda-pre-zeny-90-ml-tester/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej super cena tiez cca plus minus za tolko som kupila ..tester ale ma aj vrchnak vvsetko to iste ako original..mne sa taky typ voni paci taze mne vyhovuje ..

      Odstrániť
  6. Aj jil sander sun summer edition 2020 mam nie je zla..taka letno jarna ale este raz by som si ju nekupila skor by som si vybrala issey miyake..
    Btw aj ten jil sander sun stoji na elnino 15 eur..na notino sa az tak neoplati nakupovat

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A nahodou tu Eternity Summer si nemala? Dakujem za super tipy a recenzie :)

      Odstrániť
    2. Sa mi zda zze som chcela kupit ale som si to rozmyslela lebo uz mam toho tolko ze dodokonca zivota nestiham spotrebovat 😀

      Odstrániť
  7. Este super mnamka je Juicy Couture Viva La Juicy Rose 🥰❤️

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ten ružový Issey vonia perfektne, mala som vzorku a plánujem plné balenie. Jil Sander Sun mám doma, ale kokos z neho necítim absolútne :/

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne