streda 17. augusta 2022

Ako na jazvy

 La Roche Posay

obal gélu na jazvy La Roche Posay Cicaplast

Pred viac ako polrokom mi vyberali na bruchu dve veľké znamienka. To, že som si ich mala dať vybrať som vedela roky, ale odporúčania som ignorovala, pretože predstava rezania za živa mi prišla ako z najväčšieho hororu. Ale ako to už býva, lekár to nehovorí pre nič za nič a znamienka sa zväčšovali a dostala som na nich výhražný prst. Pomerne dlho som sa rozhodovala, kam si ich pôjdem dať vybrať a nakoniec vyhrala jedna súkromná klinika v Bratislave s ktorou mám doteraz mierne zmiešané pocity. Znamienka mi síce vyberala neskutočne milá lekárka (ktorá tam však ani nerobí, len zastupovala) ale z jedného sa mi urobila obrovská jazva a čo ma doteraz mrzí po zákroku som nedostala aj napriek tomu, že som sa pýtala žiadne informácie o tom, ako sa mám o pokožku starať. Odpoveď bola - po dvoch dňoch môžu ísť do vody a dávať na to krém na jazvy. Na otázku aký mi bolo povedané, že sa mám pýtať v lekárni. Paradoxne v tom čase niečo obdobné riešila aj moja mamina, ktorá teda dostala úplne iné inštrukcie ako ja - napríklad, že jazva sa nesmie namáčať. Internet bol v radách rovnako rozporuplný, takže doteraz neviem, či je moja škaredo zahojená jazva moja chyba, alebo je to proste zlá genetika. 

gél na jazvy Cicaplast B5

Každopádne na starostlivosť som si kúpila dva gély - Contratubex a druhý od La Roche Posay. Contratubex som používala mesiac po vybratí štichov a pokaždé ma z neho svrbelo celé telo. Bola som z neho vyhádzaná, okolie ma štípalo a svrbelo, ale hovorila som si, že ak mi to lieči ranu zatnem zuby a prežijem to. 

detail obalu gélu na jazvy La Roche Posay

Keď sa rana zahojila objednala som si na
Notino La Roche Posay Cicaplast, ktorý som používala pred rokmi, keď som mala obrovskú jazvu na nohe a pamätám si, že mi vtedy parádne pomohol. Na rozdiel od Contratubexu ma po ňom nič neštípalo, nesvrbelo, nepálilo a jediné, čom som po ňom mala bol pocit nesmiernej úľavy a komfortu. Gél má číru, neparfumovanú konzistenciu - stačí ho naniesť veľmi málo a v ideálnom scenári (ak vás nič nebolí) vmasírovať. Gél veľmi rýchlo zaschne, takže ráno nemusíte dlho čakať a môžete sa rovno obliecť a pohnúť sa s dňom. 

Čo sa týka samotného výsledku - čo vám viem povedať je, že po nanesení sa vám neskutočne uľaví. Gél pôsobí upokojujúco, hydratuje, ošetruje poškodené miesto. Je to naozaj ako tekutý liek na jazvu. Čo sa týka výsledkov - moja mamina vďaka nemu mala do troch týždňov naozaj krásnu jazvu, ružovú, krásnu. Moje hojenie prebiehalo dlhšie, ale znamienka som mala veľmi hlboké a veľmi veľké. Jednu jazvu mám takmer neviditeľnú a druhú mám síce roztiahnutú, ale aspoň peknú ružovú. Osobne si myslím, že som mala rovno začať s týmto gélom namiesto Contratubexu a možno by to bolo lepšie. Nakoľko si myslím, že to isto neboli moje posledné znamienka, čo museli ísť von, povieme si nabudúce :)

Ale za seba vám teda ušetrím kopec googlenia a poviem vám, že mne osobne Cicaplast zabral lepšie ako Contratubex a za tých pár eúr navyše určite stojí.

A čo vy? Máte skúsenosti s jedným alebo druhým? Alebo by ste odporúčali niečo úplne iné?

1 komentár:

  1. Já nemám zkušenost ani s jedním, ale je fakt, že jsem si po císaři také mohla něco mazat. Mně třeba taky říkali, že bych se neměla zbytečně nějak cáchat ve vodě, kvůli jizvě - normálně jen osprchovat vodou, ale rozhodně ne třeba koupele ve vaně. Ale asi záleží, jak velké ty jizvy jsou. Přeci jen jizva po císaři není úplně maličká. No, přeju ti, ať tě jizva netrápí a třeba i časem trochu více zmizí.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne