nedeľa 24. marca 2013

Sladké sny s Nobilis Tilia



Vždy som bola fanúšikom ezoterických obchodov a tajuplných vlastností prírody. Bylinkové čaje sú na mojom dennom poriadku a ak sa dá a niečo ma trápi, vždy sa snažím najprv siahať po prírodných veciach a až potom riešiť veci inak. To, že levanduľa patrí medzi prírodných pomocníkov je všeobecne známe a preto ju Vám dnes predstavím v jednej z jej liečivých foriem.



Levanduľu buď milujete alebo nenávidíte. Jej vôňa je pomerne silná a preto je podľa mňa málo pravdepodobné, že Vám bude ukradnutá. Buď sa Vám páči alebo nie. Mne osobne sa veľmi páči a pôsobí na mňa veľmi príjemne, ukľudňujúco. Kedysi som mávala doma levanduľové vrecúška, ktoré som mala položené v periňáku a posteľné mi potom voňalo príjemne po levanduli. Dnes som objavila čaro levanduľového kúpeľového oleja od Nobilis Tilia, ktorý síce nemám uložený v periňáku, ale príjemné sny mi prinesie aj tak.




Levanduľový kúpeľový olej je olej, ktorý si pridávam do kúpeľa, keď si potrebujem oddýchnuť. Dve polievkové lyžice narobia s mojou mysľou úplné zázraky. Skúšky, veľa práce alebo iné povinnosti sa po pol hodine v tomto kúpeli zdajú hneď menej problémové. Levanduľa napomáha pri zvýšenej psychickej alebo fyzickej záťaži, bolesti hlavy alebo nespavosti. Okrem toho, že tento olej naozaj krásne vonia a pomôže oddýchnuť Vašej hlave je super aj v tom, že po kúpeli je Vaša pokožka krásne hladká, hydratovaná – čiže sa stará aj o myseľ aj o telo.



 


Myslím si, že je super raz za čas si naozaj takto oddýchnuť a stráviť chvíľu či už počúvaním nejakej príjemnej hudby, čítaním peknej knihy alebo užívania si naopak úplného ticha. O to viac, ak Vás niečo trápi a máte pocit, že potrebujete nachvíľu vypnúť a mať chvíľu len a len pre seba. Ak Vás zaujímajú všelijaké prírodné prípravky, alebo iné oleje výborný výber má Nobilis Tilia (http://www.navratkprirode.sk/ ), u ktorej oceňujem, že ide o české výrobky, ktoré sú vyrábané v Čechách a nie v nejakej čínskej manufaktúre.

A čo Vy? Ako ste na tom s levanduľou? Máte ju radi? Oddychujete niekedy vo vani ?

2 komentáre:

  1. levanduľu milujem.. a bahnenie sa vo vani tiež :) takže toto určite vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť