nedeľa 21. apríla 2013

Jarné vône



Konečne nastal ten čas kedy si môžeme urobiť jarnú poličkovú reorganizáciu! U mňa je to robota na pol dňa pretože jarnej zmene podlieha všetko – oblečenie, kozmetika, laky na nechty, šampóny, krémy vážne všetko. Robím to veľmi rada, pretože mám tak možnosť dobre sa zorientovať v tom, čo vlastne mám a vyhodiť, to, čo by už na poličke byť nemalo. Dnes Vám dám pár tipov na super jarné parfemy nakoľko mám potrebu odmeniť sa za super zvládnutý týždeň a cítim v kostiach, že dnes to neostane len pri vyraďovaní, ale že si s niečím spravím radosť. 



Jarné parfémy nahradia na mojej poličke zimné. Kým zimné sú ťažšie, zvyčajne extrémne sladké tie jarné sú o niečo ľahké. Nie tak ľahké ako letné, ale niečo medzi tým. Čo by ste mali ísť ovoňať ak takú vôňu hľadáte?






Kenzo L'Eau par Kenzo – Kenzo vône mám veľmi rada aj keď sa Vám priznám nekupujem si ich až tak často. Zvyčajne naslepo, potom som ale na 99% prípadov veľmi spokojná, avšak málokedy si ich kúpim opakovane. Takto to bolo aj s touto vôňou, ktorú som mala pred viacerými rokmi, potom som na ňu zabudla a teraz som si spomenula. Je to naozaj krásna vôňa, čistá, jemná príjemná na teraz! Zloženie: Hlava- lotos, trstinový cukor, mandarínka, mäta, Srdce- amarylka, broskyňa, lekno, korenie, Základ- céder, vanilka, pižmo




Lanvin Jeanne Lanvin -  toto sú pre mňa bonpari cukríky v sklenej flaštičke. Lanvin je zase u mňa druhý paradox- kým pred niekoľkými rokmi som sa mu vyhýbala ako čert krížu teraz patrí medzi moje top obľúbené značky. Lanvin parfémy sú lacné,  na mne dlho vydržia a krásne voňajú. Jeanne Lanvin bola pre mňa láska na prvý pohľad, príjemná sladko-ovocná vôňa je pre mňa jarnou náhradou Britney parfumov, ktoré sú síce úžasné ale na jar až príliš sladké.
Zloženie: Hlava- citrón, černice, hruška, Srdce- pivonka, kvetinové tóny, maliny, Základ - pižmo, ambra, santalové drevo







Versace Versense – Versense je podľa mňa neskutočne individuálna vôňa, nakoľko na niekom vydrží celý deň a na niekom hodiny. Treba si ju ísť naozaj skúsiť na telo, lebo v opačnom prípade by ste mohli byť sklamaný. Opäť podľa mňa krásna vôňa a podľa môjho názoru aj keď môže podľa obalu a farby pôsobiť super sviežo a ľahko, nie je to až taká ľahká vôňa ako sa zdá. Práve kvôli tomu je ideálna na jar, pretože je akoby citrusová svieža ale svojou miernou ťažkosťou by niekomu mohla v lete prekážať. 
Zloženie:  Hlava - mandarínka, opuncia, bergamont, Srdce- kardamóm, jazmín, narcis
Základ- olivovník, santalové drevo, pižmo, céder

A čo Vy? Meníte si vône podľa obdobia alebo používate celoročné parfémy? Máte vyhliadnutú nejakú vôňu, ktorú by ste si chceli kúpiť? Teším sa na Vaše komentáre a želám krásny víkend!

10 komentárov:

  1. ja som si na jar objednala unisex D&G :) tiež si myslím že na jar to teba meniť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja zbožňujem od D&G trojku a na tú som úplne zabudla a tá je na teraz tiež super :)

      Odstrániť
  2. mne sa teraz hroozne páči nová daisy od MJ, skvelá skvelá! len keby tak ukrutne drahá nebola:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Daisy sú úžasné už len od pohľadu :) ale tie ceny :((presne ako píšeš..

      Odstrániť
  3. Já zbožňuji Versace Bright crystal a už dlouho jsem neměla jinou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ánoánoáno, Lanvin je na jar ako stvorený :) Éclat d´Arpége je tiež fajn.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno aj ten je krásny :) ten som chcela dať na leto, ale môže byť aj teraz :)

      Odstrániť
  5. Zajímavé vůně :) Ale já mám voje oblíbené a moc nemám peníze na to, kupovat věčně nový :D :)

    OdpovedaťOdstrániť