pondelok 11. augusta 2014

Poznáte Sparitual?






Ešte dávnejšie som čítala jeden článok, ktorý mi celkom nedá spať. Bol to článok o tom, koľko škodlivín si púšťame do tela rôznymi spôsobmi a čo všetko tie škodliviny robia. Priznám sa, že vo všeobecnosti sa snažím takýmto témam vyhýbať, lebo žijeme v dobe akej žijeme a je celkom ťažké žiť zdravo, nechemicky  a v súlade s prírodou. Nehovorím, že je to nemožné- je to len strašne náročné či už finančne alebo celkovo zmenou celého životného štýlu. Každopádne, ten článok sa venoval tomu, aké všelijaké veci môže narobiť kozmetika napríklad v tehotenstve a spomínal aj laky na nechty. Tehotná nie som a ani sa ešte veľa rokov nechystám byť,  ale predstava, že som a teraz si prečítam ten článok je mi asi do plaču. Laky na nechty obsahujú neskutočne veľa škodlivín, ktoré sa rozkladajú v tele a sú spúšťačmi rôznych chemických procesov, ktoré napríklad na to dieťa v brušku nepôsobia vôbec dobre. Bol to celkom zložitý článok a nejdem to tu riešiť, ale podstata toho je, že som rozmýšľala, čo teda robiť.. Existuje niečo také ako zdravé laky na nechty? Nejaké bio laky na nechty? O ničom takom som doteraz nepočula a ani nevidela a pre potreby tohto článku som hľadala a veru aj našla. Ide o americkú firmu, sestru známej nechtovej značky Orly s názvom Sparitual.
 




Sparitual má neskutočne široké spektrum  výrobkov od lakov, po krémy, peelingy a je to kozmetika, ktorá sa používa pravdepodobne najmä v nechtových salónoch aj keď výrobky si môžete kúpiť na internete aj Vy sami. Bola som celkom prekvapená keď som zistila, že Sparitual ide aj s ,,módou“ a každoročne vydáva rôzne kolekcie a držia sa spolu s ostatnými značkami- majú pieskové laky, svietiace, zmatňujúce proste všetko to, čo má aj drogériová kozmetika len v kvalitnom zložení.
Výrobky Sparitual sú organické t.j. používajú prvky, ktoré sú bez pestidícov  a rastú za prísnych podmienok aby mohli byť označené bio či organic. Okrem toho na obale nájdete aj označenie fair trade a teda výrobcovia a zamestnanci by mali pracovať za férových podmienok a nemali by byť vykorisťovaný.
 




Mňa od Sparitual zaujali najmä laky na nechty, nakoľko prírodné krémy ako aj peelingy doma mám. Ako som už písala neskutočne ma prekvapil široký sortiment a nakoniec som si vybrala prekrásnu tyrkysovú farbu Crystal Waters. Balenie laku je neskutočne praktické pretože laky majú špeciálne upravený vrchnáčik, vďaka ktorému sa lak pri lakovaní drží pohodlne a nešmýka sa. Lak má veľmi príjemnú konzistenciu a na pekný výsledok odporúčam použiť dve vrstvy. Výdrž laku je úplne skvostná! Bez porušenia mi vydržal 6 dní, čo sa mi doteraz stalo asi len s piatimi lakmi. Cena lakov sa pohybuje okolo 11€ ale začiatkom leta boli na ich stránke http://eshop.zahir.sk/sparitual/  mega výpredaje, kedy stáli laky 5-6€. To sa vtedy nakupovalo!

Ak by Vás zaujímal, tak som Vám nafotila lak na nechtoch :))





Ak teda hľadáte zdravú a kvalitnú alternatívu Sparitual ňou určite je. Lak má prekrásnu farbu a tá výdrž je dych vyrážajúca. 

A čo Vy? Snažíte sa vyhýbať chémii? Trápia Vás také veci? Počuli ste o Sparitual?

15 komentárov:

  1. Ale ten je nádherný! Zcela jak královská barva :D :))) Nádherný tvar nehtíků máš!♥
    Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásná barva! Mám doma podobnou od OPI, ale moc ji nepoužívám.
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásna metalická farba....ja ti hlavne závidím tie dlhé nechty :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Barva je krásná. Značku SR neznám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Och to mi ani nevrav také veci! Ja si chcem lakovať nechty aj v tehotenstve... Aspoň viem, kde mám potom hľadat zdravšie laky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. A keby len kozmetika...Článok o hormonálnej antikoncepcii ma vydesil tak,že ju už dlho neberiem...A nebol to článok v magazíne,ale čestná štúdia vo fundovanom vedeckom zahraničnom periodiku...Otras, čo všetko nám ide do tela aj v tom,čo by sme nikdy nepredpokladali...Ešte že máme super blogy, kde nájdeme dobré tipy ako sa tomu vyhnúť ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. celkovo ma zaujíma (najmä v ostatnej dobe) zdravšia kozmetika, ktorá tak neškodí, veď už aj tak si do tela dávame dosť škodlivín :-(

    OdpovedaťOdstrániť