sobota 22. novembra 2014

Určite vyskúšajte Aqualand Moravia



Asi pred pol rokom sme si so snúbencom kúpili na nejakom zľavovom portály lístky do Aquaparku Moravia. Z každej strany som počúvala ako je tam super a nakoľko vodu a čvachtanie v nej zbožňujem, nebolo o čom. Potom som toho trochu aj oľutovala, nakoľko z BA je to pomerne dosť  kilometrov ak chcete ísť na otočku. Ako som pozerala cestu, že kde vlastne Aquapark je, došla som na to, že v okolí je toho fakt, že dosť veľa pekného a bola by naozaj škoda, ísť tam len tak. Tak sme si nakoniec kúpili na ďalšom portály ešte aj pobyt na Morave a mali sme o pekný výlet postarané.

Jeden deň sme si pozreli Breclav, Mikulov, druhý deň sme boli v Aqualande a tretí deň sme si pozreli krásne Lednice a Valtice. Ak ste si túto časť Česka ešte nepozreli rozhodne odporúčam napraviť, jeseň je tam naozaj kúzelná. 

Dnes som Vám chcela napísať najmä o Aqualande nakoľko si myslím, že je teraz veľmi obľúbený a chodí tam veľa slovákov. My sme tam išli v utorok, kedy bolo v celkom aquaparku do 20 ľudí. Nikde sme nečakali, bazény boli prázdne, čo bolo naozaj super. Pred Aquaparkom je veľké parkovisko, ktoré je zdarma, takže tam zaparkujete a potom si môžete už len užívať. Pri pokladniach dostanete čipové náramky, čiže hotovosť so sebou nosiť nemusíte a všade budete platiť len náramkom. Na recenziách na nete som sa dočítala, že je to tam strašne drahé a všetko predražené, takže som tam išla s tým, ale ak bývate v BA ceny Vás podľa mňa neprekvapia.



My sme si tam dali obed, kávu a koláč pričom obed vyšiel na osobu okolo 4€ (naozaj pekný výber a čisto), káva asi 1,3€ a koláč okolo 1,5€. Chápem, že keď niekam ide celá rodina, je to dosť, ale zase Aquapark je ako výlet a o hlade tam asi nebudete.




Čoho som sa trochu bála, po skúsenostiach s Aquacity Poprad je, že mi bude zima. V Poprade som bola pred pár rokmi a myslela som, že tam umrznem. Voda bola síce teplá ale v októbri nekúrili, takže som myslela, že domov dojdem s angínou. V Moravii však bolo príjemne teplo, mohli ste kľudne vyjsť mokrý z vody a ľahnúť si na lehátko. Bolo tam fakt teplo a za celý deň som použila osušku len keď som išla na obed a na kávu.  


V Aquaparku sú tri bazény, tobogánový svet a wellnes. Vyskúšali sme všetko a rovnako odporúčam urobiť aj Vám. Jeden bazén je veľký centrálny a tam nájdete rôzne lehátka s vírivkami, protiprúd a vlny. Dva bazény sú menšie, tie sú aj teplejšie a v určitých intervaloch sú tam bublinky.

Nás najviac lákal tobogánový svet – ten je od bazénov oddelený, čo je praktické, pretože Vás neruší kričanie ľudí. Počas celého roku môžete využívať okolo 14 tobogánov, čo je fakt dosť. Nájdete tam tobogány pred všetkých – U-rampa či kamikadze pre mega odvážlivcov alebo také tie točité pomalé, pre deti a mňa. Na väčšinu tobogánov sa chodí v dvojici, takže myslite na to, keď tam pôjdete. Môj najobľúbenejší bol Supercrater – ten vyzerá ako splachovač a je to super kombinácia adrenalínu a zábavy v prijateľnej miere. Inak na žiaden tobogán sme nečakali (ale boli sme cez týždeň a na jeseň) čo bolo super, pretože sme sa fakt vybláznili najviac ako sa dalo. S výnimkou dvoch tobogánov sa všade jazdilo na nafukovačkách, čo je super, lebo sa Vám nezničia plavky a neobije chrbát. 







V cene sme mali aj wellnes, ktoré osobne mňa až tak neoslovilo. Bolo tam tuším 6 sáun, tepidárium, Kneippove kúpele, ochladzovací bazén, vedierko, vonkajší bazén, sauny – všetko, čo človek potrebuje. Ide skôr o to, že sa s wellnesom mohli trochu viac vyhrať po dizajnovej stránke. Na to, že sa wellness volá Forum Romanum, vedela by som si ho predstaviť krajšie a štýlovejšie. Je to samozrejme blbosť a nič podstatné ale tak, kam to už napísať keď nie do mojej recenzie. Pri vstupe dostanete plachty a vstup do wellnesu je jednorazový – t.j. keď už odtiaľ vyjdete nemôžete sa vrátiť.



V Aquaparku sme boli okolo 10 hodín a bol to pre mňa naozaj super zážitok. Je tam krásne, čisto, teplo a všade naokolo je nápomocný a milý personál. Nabudúce by som si kľudne kúpila lístok aj za plnú cenu, lebo za tú zábavu to stojí. Ja som ho mala v zľave za +-12 € a inak lístok stojí 470 CZK, čo je asi okolo 17 €.

Ak Vám ešte ostáva nejaký deň voľna rozhodne zvážte tento aquapark a ideálne cez týždeň. Super inak musí byť aj v lete, pretože aquapark ponúka aj kopec vonkajších tobogánov a krásne prostredie Moravskej Pálavy.

A čo Vy? Máte radi aquaparky? Boli ste v nejakom? Plánujete niekam ísť? 

19 komentárov:

  1. My s priateľom sa chodíme kúpať do Rajeckých Teplíc do hotela Diplomat, je tam kľud, tichučko a cca zakaždým dokopy asi 20 ľudí, čo oceňujeme:) Samozrejme v lete si aquaparky neodpustíme, vyblázniť sa musíme :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Počula som, že v Rajeckých Tepliciach je nádherne, škoda, že to máme tak ďaleko :/

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Ale nikdy nie je neskoro! Toľko radosti je podľa mňa vo vode :)

      Odstrániť
    2. Pokud vím, ve všech těch vnitřních bazénech se dá v pohodě dosáhnout na dno. :)

      Odstrániť
    3. jj mne sa zda ze je tam max hlbka 160cm,ale napr pre moju maminu by to bol celkom problem, nakolko ma 163 cm :/

      Odstrániť
  3. To je tak trapne ako stale spominas ,,snubenca". To slovo sa v dnesnej dobe uz ani nepouziva.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. V Moravii jsem byla jednou na podzim a musím souhlasit, že je to tam super. :) Hned bych tam jela znova.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja môžem odporučiť termálne kúpalisko Vrbov, Maké Bielice alebo fajn je aj Delfín v Uherskom Brode :-) A do Moravie sa určite chystáme :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak Miši ešte ani o jednom som nepočula :) mám čo doháňať :) ďakujem :)

      Odstrániť
  6. Aqualand Moravia je úžasný, byla jsem tam 3x a určitě ne naposled. Rozhodně se vyplatí připlatit si stovku navíc za saunový svět, po všech těch saunách se vždy cítím jak znovuzrozená :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. těším se na pokračování, aquaparky nemám ráda =)

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Haha,zhodou náhod, výstavbe tohto komplexu šéfoval môj šéf :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ten anonym s tym "snubencom" ma neskutocne pobavil az rozosmial, ale nie o tom som chcela. Zaujalo ma, ze ti bolo v Aquacity zima - totiz aj mne bolo a doteraz som si myslela, ze som jedina. My sme tam boli na prelome jesene a zimy a v tych obrovskych chodbach strasne prefukovalo :( v Aqualande som nebola, ale moji rodicia ano a pacilo sa im.

    OdpovedaťOdstrániť