streda 18. mája 2016

strašidelný názov XHEKPON


Trvalo asi rok, kým som sa odvážila vyskúšať krém značky XHEKPON. Presne si pamätám, ako som mala vzorku (aj keď vcelku veľkú) v Ladyboxe a nejak sa mi proste nepáčila. Ten značka mi z nejakého dôvodu pripomínala niečo ruské, a neviem, nezaujala ma proste na prvý pohľad. Tak som mala vzorku hodenú medzi ostatnými vzorkami až som išla minulý rok do Barcelony a prišla mi ako fajn veľkosť na vyskúšanie. Tak som si ju spolu s inými vzorkami zobrala a povedala som si, že keď bude zlá proste si kúpim nejaký krém. Paradoxne vôbec zlá nebola a to, ako pekne mi pracovala s make-upom ma fascinovalo natoľko že som si o nej rozhodla niečo vygoogliť.

Paradoxne som až po príchode z Barcelony zistila, že ide o španielsku značku, ktorá má dokonca hlavné sídlo v Barcelone (to som si inak mohla kúpiť celé balenie zrovna tam :) XHEKPON patrí medzi najpredávanejšie krémy v španielskych lekárňach a teraz ako píšem tento príspevok rozmýšľam nad tým, či ten divný názov nebude z katalánčiny, čo by mohlo vysvetľovať to x.


Keďže mi krém sadol používam ho momentálne v overenej plnej verzii ako svoj denný krém, na ktorý nanášam make-up. Vo večernej rutine stále vedie olej, aj keď mám pocit, že sa pekne začína míňať. Kým sa dostanem k mojim pocitom ohľadom krému, zišlo by sa trochu vám ho predstaviť. Krém obsahuje kolagén, extrakt z pupečníka ázijského (rastlinka, ktorá má liečivé vlastnosti a rýchlo sa vstrebáva,  napomáha vylučovať škodlivé látky von z tela a podieľa sa na tvorbe kolagénu a bráni predčasnému starnutiu pleti) a aloe vera. Vďaka tejto kombinácii má super regeneračné účinky pričom predchádza tvorbe vrások, spomaľuje starnutie a pokožku spevňuje.



Krém sa odporúča používať aj ráno aj večer, avšak ako som spomínala, ja ho používam len ráno. Testujem ho viac ako mesiac a za ten čas vo mne vzniklo opäť vzplanúť nadšenie z leta. Je totiž neskutočné ako rýchlo sa vstrebe a akú hebučkú nechá pleť. Neskutočne dobre teda spolupracuje s make-upom, s ktorým splynie raz dva a hlavne zanechá fakt krásny výsledok.
Krém konzistenciou môže pripomínať indulonu - je to obyčajný neparfumovaný biely krém v hliníkovej tube, ktorý si nanesiete na tvár a vmasírujete. Má stredne hustú konzistenciu a povedala by som, že je  super pre každú pleť. Veľmi dobre totiž hydratuje (čo ocení suchá pleť) a necháva matný finish (čo ocení mastná pleť).

Krémik stojí okolo 8€/40ml a zoženiete ho na www.xhekpon.sk alebo česká verzia .cz. Tajomstvo pleti španielok bolo teda odhalené, už len zistiť, čo používajú na vlasy :)

A čo vy? Aj vás niekedy odradil nejaký názov produktu? Aký? Počuli ste niekedy o tejto značke? Znie vám španielsky?

9 komentárov:

  1. Téééda, ten názov je odstrašujúci, ale ak je taký skvelý ako hovoríš... asi si ho kúpim.

    Lifestyle & beauty by Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som ho videla v CR v nejakej lekarni ale ten nazov ma odradil :/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. snad žádnou španělskou výrobu jsem ještě nezkoušela a tenhle produkt absolutně neznám. Já spíš znám Sudocream či Havlíkův zázrak.
    www.plesatazpevacka.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa strašne mrzí že u nás Havlík nie je, niečo by som vyskúšala :)

      Odstrániť
  4. Vsak sa da objednať :) ma svoju stránku s výrobkami :)

    OdpovedaťOdstrániť