streda 27. júla 2016

Tajné drogériové zákutia


Neviem, či som to spomínala, ale s manželom sa veľmi radi prechádzame. Keďže bývame blízko centra, auto necháme radšej zaparkované v garáži a do mesta sa radi prejdeme. Na pol ceste máme na Karadžičovej 101 drogérie, kde z času na čas rada zájdem a popozerám si sortiment, ktorý inde nemajú. V tomto je pre mňa 101 taká špeciálna, že keď sa pokutráte uličkami nájdete tam veci, o ktorých ste ešte nepočuli. Ako tieto, no uznajte počuli ste niekedy o značke Olival?


Olival má vo svojom sortimente viacero vecí a čo ma zaujalo najviac bola marmeláda pre urýchlenie opálenia. Chápete, tento rok som v Turecku dosiahla moje životné opálené maximum (rozumej o štvrť stupňa menej biela), tak som si povedala, že už mám nárok aj na takéto výrobky. Marmeláda má urýchlovať opálenie - ale pozor neobsahuje UV filtre, takže ju hlavne nenoste na pláž namiesto opaľováku. Ja som pre ňu našla využitie vo forme rýchleho samoopaľováku/hydratácie. Neviem ako vy, ale ja som po víkende na kúpalisku suchá ako krokodíl na to, aby som pokožku dala dokopy používam bambucké maslo. Alebo túto marmeládu :) Marmeládu si nanesiem ráno na ruky a nohy ako krém a mám krajšiu pokožku v sekunde. Kým na samoopaľovák musíte čakať niekoľko hodín, toto dodá pokožke farbu hneď ako to rozotriete.


Spomínala som aj hydratáciu a dôvod je veľmi jednoduchý - marmeláda je neskutočne mastná, konzistenciou je ako bambucké maslo. Na druhú strana vďaka tomu máte naozaj peknú, žiarivú pokožku, žiadne suché miesta alebo šupinky nehrozia. Ozaj a aby som nezabudla! Vonia krásne :) ako sladučká ovocná marmeláda :)
 


Rozlíšila som vám nohy ponožkami, aj keď teraz rozmýšľam, že stačilo napísať ľavá a pravá :) Nevadí :) Každopádne noha so šedou ponožkou má na sebe Olival marmeládu a biela ponožka, je moja prirodzene biela noha :)



Rozdiel je podľa mňa veľmi vidieť, takže ak chcete mať hnedú pokožku hneď bez čakania, viete kde a čo hľadať :) Inak! Keďže sa ma na takéto výrobky zvyčajne pýtate či farbia alebo sa otláčajú, po nanesení som si priložila na nohu toaleťák a žiadna farba sa neotlačila. Skôr by som sa bála ten mastnoty ako farby, takže ideálne kombinovať s krátkymi vecami :)



A ako som spomínala, že Olival má viacero výrobkov, rodičia používajú opaľováky. Majú to podelené ako my doma :) Mamina 40 a ocino 20. No čo už, nemôžeme byť všetci hnedý. Sú to klasické opaľovacie mliečka s veľmi príjemnou sladučkou vôňou. Vždy ma tieto drogérkové opaľováky prekvapia ako dobre voňajú a ja len potichu závidím s tými mojimi nudnými lekárenskými.


Hľadať sa niekedy oplatí, fakt môžete nájsť zaujímavé veci. Tak keď sa budete chcieť niekedy skryť pred teplom 101 Drogerie to istí :)

A čo vy? Tiež sa vám páči ak objavíte nejaké menej známe značky?

6 komentárov: