nedeľa 4. decembra 2016

Video: Poďte somnou do Antwerp, Rotterdamu, Brugg a Gentu


Dnes tu mám posledný cestovateľský príspevok tohto roku:/ Teda jedine, že by som sa zapojila do nejakej súťaže a vyhrala ešte dovolenku, potom sľubujem, že ešte niečo natočím :) Keby sa tak nestalo, tak si užite toto video pretože od budúceho víkendu už pôjdu len samé vianočné :) My dnes plánujeme zdobiť stromček tak sa konečne naladím na sviatočnú vlnu :) Práve teraz sa inak u nás lepí tapeta a cítim z obývačky stres a paniku tak som rada, že som sa nachvíľu mohla vzdialiť  a napísať vám trochu o mojej dovolenke v Belgicku :)


V Belgicku sme boli koncom októbra a aj keď to na tých fotkách tak nevyzerá vyšlo nám naozaj super počasie. Síce šedivé, ale bez dažďa. Tá šedivá farba podľa mňa dodávala Gentu a Bruggám ešte väčší šmrnc takže som rada, že to tak vyšlo. S manželom sme bývali u sesternice v Antwerpách a bolo jedným slovom báječne! Sesternica a jej priateľ sa o nás starali ako v bavlnke a my už teraz plánujeme kedy sa k nim nasáčkujeme zase :) Tým, že je toľko miest veľmi blízko pri Antwerpách o nudu sa človek báť nemusí. 


Počas nášho výletu sme navštívili už spomínané Anwerpy, Bruggy, Gent, Rotterdam a Brusel. Každé mesto malo čosi do seba ale priznám sa, že mne sa asi najviac páčili Antwerpy. Boli mixom starobylého a moderného a mali prekrásny prístav. 


S odstupom času sa mi spomienky z Gentu a Brugg pomerne dosť miešajú, pretože obe mestá sú celkom podobné. Malebné, romantické, dokonalé pre prechádzky vo dvojici. Z Antwerp (ale aj Bruselu) sa tam veľmi ľahko a pohodlne dostanete vlakom. Kúpite si lístok na 10 jázd a cestujete kam len chcete. Za jednu jazdu sa považuje cesta z miesta A-B - takže ak aj prestupujete je to jedno. Navyše si 10miestny lístok môžete s niekým rozdeliť (ja a manžel, ale kľudne hocikto). Tým pádom cestovanie vlakom - a hlavne na veľké vzdialenosti nie je vôbec drahé. 


Snažili sme sa poochutnávať všetky belgické špeciality a asi najlepšia bola Flamish Stew čo bol hovädzí guláš na pive. Ak tam budete, dajte si záležať na tom, aby ste si ho dali v nejakej príjemnej krčmičke, nech si vychutnáte atmosféru a dáte k nemu dobré pivko.

V Belgicku sa inak super nakupovalo :)Prekvapivo! Limitom bola Ryanair kapacita (fňuk) ale hovorím si, že ešte dobre, potrebovali sme peniaze odkladať na kúpeľňu a nie je nákupy :) Ale tak či onak Sephora, Rituals a trochu Primarku, nebojte, neodišla som na prázdno :)


Na dnes hádam aj stačí, mrknite si fotky, kliknite na video a ak máte nejaké otázky kľudne sa pýtajte:)











Bol to naozaj úžasný výlet a keď vám niekto niekde povie, že Belgicko za výlet nestojí alebo je tam nuda, nedajte sa odradiť. Vždy je to o spoločnosti s ktorou idete, nie o krajine :) S dobrou spoločnosťou je aj Svidník pupok sveta :)

A čo vy a Belgicko? Boli ste? Láka vás? Máte radi pivko? Chystáte sa ešte niekam tento rok?

3 komentáre:

  1. V Belgii jsem ještě nikdy nebyla, mít tam příbuznou jako ty a aspoň brigádu neváhám:) Musí to být skvělé:) Pivko mám ráda a ten guláš by mě lákal, muselo to být opravdu výtečné:)


    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ale aj bez príbuznej je to podľa mňa ešte jedna z tých znesiteľnejších krajín :) letenky sú u nás do 20€ a ubytko sa nejak dá :)

      Odstrániť