piatok 6. januára 2017

Pozostatky z Vianoc


Tento rok som mala bez zaváhania najlepšie Vianoce. Páčilo sa mi, ako sme boli celá rodina pokope, výborne som si oddýchla a do sýtosti som si napozerala romantické komédie a najedla sa dobrého sladkého pečiva. Aj keď sa snažím nedávať si na veci vysoké očakávania, tieto Vianoce zďaleka predčili všetky, ktoré som mala a naozaj som si ich neskutočne užila. Zvyčajne by som už dnes rušila Vianočný stromček, a tešila sa na jar, ale tento rok nie. Tento rok ešte chvíľu postojí v tom rohu a ja sa budem ešte chvíľku tešiť, že ešte Vianoce neodišli a najbližšie prídu až o rok. 

 Rušiť Vianoce je to o to horšie, keď sa pozriete von a tam to vyzerá tak, ako keby ešte len prišli. Na stromoch všade inovať, miestami sneží a teraz je presne ten čas, kedy si nájde využitie môj narodeninový kožuch. A potom príde to dobré! Keď prídem vymrznutá domov a začnú všetky moje ,,vianočné rituály".


V kúpeľni mám to najvianočnejšie mydlo, aké som našla Ziaja Caramelised Almond. Mydlo má penovú konzistenciu, ktorá pobavila každého, kto u nás cez Vianoce bol :) Okrem toho, že prekrásne vonia (ako sladučké pečivo) ruky nevysušuje a prekrásne prevonia. S penou je to predsa len trochu väčšia zábava :) Mydielko sa mi nepodarilo nájsť v Tescu ani Kauflande, ale 100% ho zoženiete na Ziaja e-shope http://www.fortis-slovakia.com/



Z kúpeľne moje kroky vedú dvoma smermi :) Najprv si postavím do kanvice vodu na nejaký dobrý čaj! Od svokrovcov som na meniny dostala prekrásny čaj Basilur Strawberry& Raspberry a je to absolútna lahôdka! Rozvonia celú kuchyňu a to nie je ani to najlepšie! Čaj obsahuje skoro samé ovocie, takže keď ho vyluhujete tak ho môžete skoro celý zjesť :) Je to jeden z málo čajov, ktorý aj napriek tomu, že je ovocný je sám o sebe prirodzene sladký takže ho nie je treba sladiť. Uznajte, niet nad lepší moment ako keď sa s čajom zahĺbim do dobrej knihy :) Inak, ak náhodou poznáte tieto čaje, neviete niekto - dá sa do neho kúpiť len náplň? Pozerala som ho na nete a videla som ho len v tomto peknom balení, čo je podľa mňa škoda pri opakovanom kupovaní.



A potom si zapálim v obývačke nejakú príjemnú sviečku. Sviečky musia byť! Ak sledujete môj Instagram (klik:tu) tak vidíte, že som sviečkový maniak a nie je večera, že by u nás doma nejaká nehorela. Posledný týždeň si pálime sviečku Biofficina Toscana Energising Blend, ktorú som dostala ako darček zo stránky https://biotoscana.cz/. Výnimočne to nie je žiadna cukríková vôňa, ale skôr relaxačná, príjemná, jemná vôňa, ideálna na večerné posedenie. Sviečka je balená v peknej plechovke a je robená z esenciálnych olejov a vyčisteného organického včelieho vosku. Sviečka počas horenia neprodukuje toxické látky a neobsahuje olovo ani parafín (ostatné zložky nájdete na ich stránke).

A také sú moje posledné dni :) Oddychové, čítacie, relaxačné a nepripúšťajúce si, že sú už Vianoce za nami. Ešte chvíľu počkám a potom sa začnem tešiť na jar a na všetko, čo prinesie.

A čo vy? Aké sú vaše posledné dni? Kedy rušíte Vianoce? 

19 komentárov:

  1. Ten čaj vypadá úžasně.....vlastně všechno vypadá dobře :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásné fotky :) Ten vánoční čaj musel být výborný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja Vianoce milujem a teda stromček ešte tiež neplánujem rušiť. Ved su len raz do roka, tak si ich treba užiť.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pripomenulo mi to trošku tú skvelú vianočnú atmosféru <3 xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  5. My máme tento rok živý a nechce sa mi ho vzdať lebo je stále krásny :) takže aj u nás bude ešte chvíľu vianočná atmosféra :)
    To aromatické mydlo ma vôbec neláka ale ten čaj vyzerá mňamkovo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dnes som bola akurat v Martinuse a mali ich tam kopec, tak som si robila zalusk, ktory vyskusam ako dalsi :)

      Odstrániť
  6. Ten čaj som od mamky dostala aj ja, takže som naňho zvedavá.
    A na mydielko od Ziaja som pozerala aj ja, tá vôňa musí byť úžasná.
    World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
  7. To je super, že si mala pekné Vianoce :) tie moje boli tentokrát smutné. Bežne nás bývalo na Vianoce aspon 10 (ja, mamina, dedko, krstí rodičia, bratranec a sesternica s rodinami, neskôr už aj môj drahý). Tento rok neprišla ani sesternica ani bratranec, tak nás bolo 5 a bolo to také prádzne :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A prečo neprišli? To je skoda :/ verím ze pre vás to musel byt nezvyk :/

      Odstrániť
    2. No, bratranec s manželkou mali choré deti a nechceli s nimi cestovať. A k sesternici a jej manželovi prišli na Vianoce jeho rodičia :)

      Odstrániť
  8. Já stromeček strojím brzy, ale pak ho i brzy sundávám, takže už čeká na příští rok ve sklepě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. My Vánoce rušíme až koncem ledna. Jinak poslední dny Vánoc hlavně v teple, doma a v obklopení super dárků, které jsem začala používat.:)
    Čaj musí být výtečný:) A Ziaja mýdlo musí fakt nádherně vonět.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť