pondelok 9. decembra 2013

Viete čo je čistiaca maska?



Hovorí Vám niečo pojem čistiaca maska? Ak nie, chyba, malo by. Čistiace produkty sa celkom začínajú objavovať na našom trhu aj keď nie v takom množstve ako by sa patrilo. Čistiace šampóny či masky na vlasy mali svoj boom minulý rok, ale o pleťovej kozmetike sa toho príliš veľa nepíše. A k tomu je princíp úplne ten istý. Denne si zahlcujeme pokožku rôznymi prípravkami – make-up, báza, púder, korektor, líčka, fixačný sprej, denný, nočný krém, séra, osviežujúce vody, odličovacie vody, odličovacie mlieka, tonizačné vody.. a možno ak by som ešte chvíľu rozmýšľala napadli by ma ďalšie prípravky, ktoré používame na pleť. Aj keď je väčšina z nich pleti prospešná, pleť zahlcujú a robia ju akoby ťažšou. Raz za čas je preto potrebné ju očistiť od všetkých týchto vrstiev a začať nanovo. Samozrejme, že touto pleťovou očistou nezmažete všetko, o čo sa snažíte, ale dovolíte pleti akoby nanovo dýchať a spracovávať živiny, ktoré potrebuje. O očisťujúcich maskách som čítala asi pred rokom v jednom rakúskom časopise a odvtedy som sa snažila si nejakú zohnať. Môj cieľ znie ľahšie ako v skutočnosti je, a ako som už spomínala na začiatku ich výber je neskutočne obmedzený. Ba čoby obmedzený – ja som na Slovensku našla jednu Dermatologickú regulujúcu čistiacu masku od SKIN IN BALANCE MINERAL. Ak viete o nejakej inej kľudne ma opravte, veľmi rada si nechám poradiť.



Pred použitím samotnej masky je potrebné pleť jednak poriadne odlíčiť a celkovo očistiť, aby bola pleť pripravená vstrebať samotnú masku. Skin in balance MINERAL predáva v jednom balení 5 ks vrecúšok s maskami pričom jedno balenie má 7,5 ml. Veľkosť vrecúšok je v tomto prípade veľmi podstatná, pretože masky je potrebné naniesť väčšie množstvo. Našťastie sú Skin in balance MINERAL vrecúška naozaj veľmi plné, čiže masku viete naniesť vo veľmi hrubej vrstve. Maska má pomerne hutnú a trochu mazľavú konzistenciu. Na pleť sa však nanáša výborne, veľmi ľahko sa rozotrie aj vrství. Farba masky je bielo/šedo/zelená a aj napriek nevábnemu výzoru má príjemnú čistú vôňu. Na pleti si masku necháte 5-10 minút. Ja osobne odporúčam ísť k tej desiatke . Dôležitý je pri používaní masky aj posledný bod a to umývanie masky. Nakoľko potrebujete aby si pleť vzala z masky výživu musíte ju umyť vlažnou, skôr teplou vodou. Vtedy sa na pleti dostatočne otvoria pory, z ktorých sa uvoľnia nečistoty a preniknú tam zdravé zložky. Maska je bez pridaných farbív a parafínových či silikónových olejov.



Z môjho pohľadu je pleť ešte dôležitejšia ako vlasy a preto považujem za rovnako podstatné ak nie ešte podstatnejšie poriadne si ju prečistiť. Trochu ma mrzí, aký malý výber na Slovensku máme, ale predpokladám, že tak ako nás zahltili očisťujúce šampóny príde čoskoro aj boom očisťujúcich masiek. Na druhú stranu so Skin Balance Mineral som neskutočne spokojná a nakoľko je moja pleť konečne pekná a ukľudnená môžem dúfať, že je to aj vďaka tejto maske. Na obale sa síce odporúča maska používať častejšie, ale mne osobne na poriadne prečistenie stačí použiť ju raz za mesiac a pol. Tým pádom mi jedno balenie obsahujúce 5 vrecúšok vydrží viac ako pol roka. A to je fajn!
A čo Vy? Počuli ste už o regulujúcich čistiacich maskách? Použili ste niekedy čistiaci šampón? Máte pocit, že na tvár používate veľa výrobkov?

14 komentárov:

  1. Tak o takovéto čistící masce slyším prvně, ani u nás v ČR jsem je nějak nezaznamenala. Ale zní to dobře, ráda bych určitě nějakou vyzkoušela.

    R. Giveaway o paletku a rtěnku NYX

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj, je naozaj dobré keď sa pleť raz za čas poriadne prečistí :)

      Odstrániť
  2. Čistící masku používám teď od Regíny, od české značky a musím říct, že moje pleť se konečně dostává do normálu. Myslím, že je hodně důležité kromě výživy pleti i pravidelné opravdové čištění, ne jen odličování... :)

    www.thechangeofmissy.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Regína má čistiacu masku? Wo tak to by som nepovedala, ale Vy máte super značky, tie dokážu často (v dobrom) prekvapiť :)

      Odstrániť
  3. Já čístíci masky moc nepoužívám, mám poté ještě horší pokožku než jsem měla :) :(
    Sweet nothing by B.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vážne? to je škoda, lebo by to malo byť práve úplne opačne :(

      Odstrániť
  4. Já mám s masky celkově jak už hydratačními nebo zklidňujícími dobré zkušenosti. Určitě bych si pořídila i tuhle. Můžu se zeptat, kde se dá sehnat? :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U nás sa dá Doliva zohnať v každej lekárni a podľa mňa u Vás to bude obdobne :)

      Odstrániť
  5. masky mám veľmi rada, či už kupované alebo také čo si môžem spraviť aj doma :-) keď ju niekde uvidím, tak sa po nej popozerám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som strašne lenivá, takže aj keď mám načítaných kopec receptov na domáce masky vždy skončím s kupovanou :)

      Odstrániť
  6. Ja som si kupila od Dolivy co si pisala ten krem (ale to si pisala uz strasne davno) a odlicovacie mlieko. Obe su bozske a tesim sa na dalsie tipy! Daba

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej to sa veľmi teším, že ti prídu moje články prospešné :) a ešte viac, že si spokojna!

      Odstrániť
  7. tak to se mi líbí moc! další výrobek, co musím vyzkoušet
    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne