utorok 29. decembra 2015

Ako si uviazať šál


Zistila som, že už štyri roky mám ako záložku v Chrome video ako si viazať šál/šatku. Raz som ho niekde zahliadla a uložila som si ho v domnienke, že si ho neskôr pozriem poriadne a naučím sa šál si viazať kreatívne. 
Ako ste sa asi dovtípili, prešli 4 roky a to video som odvtedy ani raz neotvorila. Ba čo viac, mám pocit, že som nejak prestala nosiť šále. A čuduj sa svet, počas vianočných sviatkov a v čase najväčšej prokrastinácie som ho zase otvorila a pozrela som si ho ešte raz. A keďže som mala pomerne veľa času napadlo mi odfotiť vám 3 moje najčastejšie spôsoby nosenie šatky a som zvedavá, či ich máme rovnaké :))


Na účel viazania rozličných druhov mi poslúžila šatka, ktorú som dostala z http://postovnezdarma.cz/ . Je to veľmi príjemná ľahká šatka, ktorá sa dá nosiť celý rok. Inak jeden tip, ktorý som obkukala od sesternice - ak radi nosíte šatky aj počas zimy ale viete, že v chlade tie tenké nehrejú dajte si na nich normálne šál. V robote alebo škole dáte šál dole a pekná štýlová šatka vám ostane. 

Ešte späť k tej šatke - páči sa mi, že je ľahučká (ideálna do lietadla a na chladnejšie noci pri mori - taaaaak by som niekam išla:)) a super farebná. Sú na nej akoby farebné pyramídky a tým, že má mnoho farieb ľahko ju doladíte ku kadečomu.

A teraz tie moje 3 najčastejšie variácie:


Prvá ako nekonečný šál

Na to, aby ste mali nekonečný šál nepotrebujete investovať do nekonečného šálu. Stačí si zviazať konce a dvakrát obtočiť okolo hlavy! Pol minútová záležitosť a vo výsledku boj proti nudným tričkám!
 

Sovietsky štýl

Neviem, ako sa toto viazanie volá, ale šále tak nosila ešte moja babka. Je to podľa mňa pozostatok komunizmu. Spojíte proste šál a urobíte akoby slučku, ktorú prevlečiete. Isto viete, o čom hovorím :))

 

Videla som na internete

Keď sa snažím, aby to vyzeralo o čosi zložitejšie stočím jednu stranu a tú prevlečiem s druhou nestočenou (viď vložené video a viazania Mira). Je to trochu iné a v celku elegantné :)
Aby ste si aj vy mohli nájsť ten svoj štýl pripájam video, ktoré mám 4 roky v záložke :) 




Dúfam, že nekozmetická téma potešila a ja sa idem vrhnúť na prípravu ,,najlepších výrobkov 2015". Tam vám vynahradím aj tú kozmetiku :)

A čo vy? Nosíte šále? Máte ich radi? Ako si ich viažete? Experimentujete vo viazaní?

13 komentárov:

  1. Já nejčastěji nosím asi ten druhý typ :) -L

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak satky a saly ... S nimi sa vzdy poriadne natrapim, aby vyzerali nositelne :-)
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super návody, já mám nejraději šály kruhové, protože s nimi neni moc práce a většinou nestíhám, takže jenom nahodím a je to. Ale mám i pár pěkných nekruhových šál a nikdy nevím, jak je mám nosit, tohle mi aspoň trošku pomůže :)
    Pinki Claire

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pěkné tipy :) já nosím ty první dva způsoby :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tohle video jsem nedávno viděla poprvé a taky jsem si ho uložila, že budu kreativní... uvidíme, jestli mi to bude trvat kratší dobu než ty tvoje 4 roky :D :))

    OdpovedaťOdstrániť