streda 6. januára 2016

Na Nový rok kľudné, po celý rok kľudné


Čoskoro sa dostanem do štádia, že budem mať otestované všetky prírodné vody a už si len budem môcť vyberať, ktorá mi sedí najlepšie. Alebo druhá verzia, budem mať doma vždy všetky a používať ich podľa potreby. Už som viackrát na blogu spomínala, že sa snažím lieky a celkovo také tie umelé podpory imunity nahradzovať prírodnými a harmančeková/rumančeková voda je jeden z mojich posledných objavov. 

Vo všeobecnosti som v celku zdravý človek akurát ma párkrát do roka chytí nádcha, resp prechladne mi sliznica. Nie som fanúšikom kvapiek do nosa a preto to vždy liečim soluxom (nahrievam si dutiny suchým teplom)  a túto zimu som ešte navyše pridala harmančekovú vodu. Vodu môžete veľmi pohodlne inhalovať a pomáha zmierňovať opuch sliznice. Spolu s nahrievaním som si vyliečila dutiny za cca 10 dní bez používania tabletiek alebo kvapiek! 

To je vám inak zázrak vo fialovej flaštičke!


Aby ste chápali, prečo zázrak, s čím všetkým ešte harmanček pomôže:
  • zmierňuje zápaly a opuchy - je super na zapálenú pokožku, pretože pôsobí astrigentne
  • ukľudňuje podráždené a suché oči -odporúčam nastriekať na vatový tampónik a priložiť
  • pomáha pri strese
  • pomáha pri migrénach
  • ukľudňuje
  • harmančekovú vodu môžu používať aj tehotné ženy a po pôrode aj bábätká. Je bezpečná a v prípade výrobkov Nobilis Tilia aj prvotriednej prírodnej kvality - pre viac info o blahodárnosti pri pôrode a pre bábätká odporúčam ich stránku: http://www.navratkprirode.sk/
Ja mám doma 200ml balenie vo fialovom skle (vždy odporúčam brať vody vo fialovom skle, ak ju miniete môžete prepláchnuť a doliať z plastu ale v skle vám najdlhšie vydržia) a cenovo vyšlo čosi pod 8€. Voda vonia jemne, ako harmančekový čaj. Používam ju všestranne - najviac ako ak som nervózna alebo ak ma po celom dni pri PC bolia oči. Povedala by som, že ďalšia šikovná prírodná pomoc! No nie?

A čo vy? Máte doma nejakú liečivú vodu? Ktorú? Pomáhate si aj prírodnými pomocníkmi?

6 komentárov:

  1. Zajímavý tip, nic podobného jsem zatím nezkoušela :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já taky nejsem moc zastánce léků, a proto se snažím vždy najít jakousi alternativu, takže moc děkuji za tip :) -L

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ešte som o tom nepočula, ale vyzerá super :-)

    OdpovedaťOdstrániť