streda 4. mája 2016

Prvýkrát u mňa v kúpeľni - Dove vlasová kozmetika


Presne si pamätám moju prvú skúsenosť s Dove vlasovými výrobkami - bolo to niekedy v lete v roku 2011 kedy mi nejaká hosteska (tuším v Auparku) dala do ruky vzorku nejakého šampónu alebo kondicionéru a doma som skoro padla na zadok. Ten výrobok bol tak dobrý, že som nechápala, že výrobok z drogérie môže s vlasmi urobiť tak veľa. Na moju smolu v čase, keď som ho dostala ešte nebol k dostaniu v drogérii a potom som na neho nejak zabudla. Tak či onak táto jedna malá skúsenosť mi zakorenila vlasovú kozmetiku Dove ako dobrú, ku ktorej sa budem chcieť vrátiť. A teraz 5 rokov potom mám Dove vlasovú kozmetiku doma a nad jej kvalitou sa nestačím čudovať presne tak isto ako pred piatimi rokmi.
 
Ak ste pozerali moje víkendové video o 5 minútovom účese, klik tu, mohli ste vidieť, že moje vlasy sú viac vlnité ako rovné. Ak by som si ich ráno 5 minút nečesala tak by boli vyslovene vlnité, tobôž keď som na dovolenke, kde je vlhko. Tento fakt sa snažím už niekoľko rokov ignorovať a v zrkadle si predstavujem rovné vlasy, ktoré som mala pred 16 rokmi. Neviem, prečo došlo k tejto zmene a úprimne, stále som sa s ňou nestotožnila. Moje pretrvávajúca ignorácia spôsobila, že som nikdy do rúk nechytala výrobky pre kučeravé vlasy a difúzer vždy išiel bokom, veď to nie je pre mňa. Pred pár mesiacmi som však čítala v nejakom časopise článok, kde sa vyjadrovala nejaká kaderníčka, ktorá povedala, vlnité vlasy potrebujú omnoho viac hydratácie a výživy,pretože sú viac namáhané. Ak k tomu pridáte v mojom prípade ešte aj niekoľkoročné farbenie vlasov, bolo to minimálne na zamyslenie. No a tak sme teraz tu a na poličke mi pribudli šampón, kondicionér a maska od Dove a neuveríte - pre vlnité vlasy. 

U nás som nejak kampane na šampóny pre kučeravé vlasy nepostrehla, ale v Amerike -to je už iný level. Bude to dané asi tým, že černošky majú kučeravé vlasy a je ich tam pomerne veľa. V drogérke som dokonca videla aj farby na vlasy na kučeravé vlasy -ak sú aj u nás dajte vedieť, možno som len slepá. No a poďme späť k výrobkom. Dove rada Quench Absolute pre kučeravé vlasy je iná v tom, že obsahuje 4x viac výživných látok ako bežné šampóny. Obsahuje Omega 9 a Buriti olej, ktorý vlasy vyživuje a dáva im lesk. Kým sa pustím do jednotlivých recenzií, napadlo mi ešte spomenúť, že celý rad má podľa mňa krásne obaly. Vyzerajú luxusne a určite patria k najkrajším v drogérii. Navyše, tým, že sú z mäkkého plastu a uzáverom dole z nich vytrieskate naozaj všetko (obal ľahko prestrihnete).

Spomedzi všetkých výrobkov v tejto sade má  najväčší hype, resp. najlepšie hodnotená je maska na vlasy. Maska je extra vyživujúca a je určená pre dehydratované vlasy. Môže sa používať aj ako náhrada kondicionéru s tým rozdielom, že sa nanáša od polovice vlasov smerom ku končekom. Tak vlasy vyživí, ale nezaťaží. Nanáša sa na 5 minút po umytí šampónom a následne sa zmýva. Maska má klasickú konzistenciu ale netradičnú farbu. Je akoby žlto-zelená čo nič nemení na účinkoch, len mi to napadlo spomenúť. Vonia najsilnejšie zo všetkých výrobkov a je v nej cítiť vanilku.



Pred maskou ide šampón, ktorý vlasy nielen čistí ale aj zjemňuje.Má peknú zlatistú farbu a jemnú čistú vôňu. Povedala by som, že má klasickú šampónovú konzistenciu - nič na nej neprekvapí ale ani nesklame.



Čo oceňujem je aj sila kondicionéra, ktorý veľmi pekne zastúpi masku v prípade, že ju nemáte. Aj po jeho použití sú vlasy krásne rozčesateľné a veľmi dobre upravovateľné. Vonia tiež jemne a čisto, pričom konzistencia je veľmi podobná šampónu. Okrem bežných kondicionérových vlastností má tento ešte jednu navyše - stará sa o to aby boli vlny ľahké a nie zaťažené. Čo inak oceňujem je rovnaká veľkosť šampónu a kondicionéru - oba 250ml.

Po použití tejto trojice sa ma nezávisle opýtali dvaja ľudia či mám niečo nové z vlasmi, pretože vyzerajú inak - a ja som úplne chápala, načo narážajú. Vlasy sú krajšie, lesklejšie a vyzerajú omnoho zdravšie. Všetky výrobky stoja okolo 4-5 € a za mňa momentálne z toho, čo som za poslednú dobu skúšala z drogérie určite najlepšie. 

A čo vy a Dove? Ostávate pri sprchových géloch či siahate aj po vlasovej kozmetike? Ak máte kučeravé vlasy hľadáte výrobky pre váš typ vlasov?

17 komentárov:

  1. Na Dove výrobky na vlasy uz dlho pokukujem, ale este stále som verna Elseve :) L'Oréal je pre mna stále top 👍

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Elseve je podľa mňa fajn, pre mňa to bol dlhú dobu v podstate jediná alternatíva šampónu a jediné čo som menila boli farby, ale teraz ako skúšam viac je podľa mňa Elseve priemer a v niektorých farbách až podpriemer :/

      Odstrániť
  2. Ja som dávnejšie mala šampón a kondicionér od Dove ale hrôza :D Mastné, úlízané vlasy už pár hodín po umytí..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mam velmi rada Niveu a to všetko od nej :) tento Dove vyzerá zaujimavo, ale ja mam rovne vlasy, takze ked tak iny druh...
    Ale uz by si nam mohla recenznut nejakú novinku z NY a nebol by zlý uz aj vlog :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak Nivea vlasovky sú super, súhlasím! Dove a Nivea sú také utláčané značky oproti Lorealu a je to škoda! Povedala by som, že 100% obe lepšie ako Elseve :)

      Odstrániť
    2. A ozaj :) vlog už cez víkend :)

      Odstrániť
  4. dove vlasovú starostlivosť milujem :) a tiež som mala cca do 11-12 rokov krásne rovné vlasy, no ako som sa raz dala ostrihať úplne nakrátko, tak sa začali brčatiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som rada, že som nepodľahla jediná :) Inak teraz rozmýšľam, že aj u mňa sa to možno zmenilo po ostrihaní :/ dosť, že som oplakala to ostrihanie a ono to ešte prinieslo aj kučery :D

      Odstrániť
  5. Na vlasy jsem od Dove nic neměla, ale něco bych ráda zkusila :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, aké sú ostatné ale ak len spolovice tak dobré ako sú tieto tak nebudeš ľutovať :)

      Odstrániť
  6. S těmito přípravky ještě zkušenost nemám, vypadají skvěle! :)

    Everythin Kate

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dove sa zlepšuje :)ja som zatial len vyskúšala ich sprcháče ale vlasova starostlivosť vyzerá lákavo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám ich sprcháče vždy doma, tak som si to nejak odniesla z domu a pokračujem v tom :)

      Odstrániť
  8. Ja mám teraz od Dove masku, kúru a kondicionér na poškodené vlasy. No ja neviem, použila som radu len párkrát, ale na zadok som nepadla. Mám aj šampón, ale ten poputuje niekomu inému, silikóny v šampónoch nemám rada. Uvidím ,čo výrobky urobia s vlasmi po dlhšom používaní :)

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
  9. já mám vlnité vlasy, ale spíš hledám šampony a tak dále na poškozené vlasy, barvy a žehličky na vlasy mi je hodně zničili... Řada od Dove vypadá moc hezky a poslední dobou přemýšlím, že kromě mých milovaných Gliss kuru, by to i něco jiného, abych mohla šampony střídat.


    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť