utorok 8. septembra 2020

Odličovacie balzamy


Na mojom blogu sú z historického hľadiska tri ale že extréééééééééééééééééééémne čítané články. Nazvala by som to, že sú to také trvalky, ktoré sú stále aktuálne aj časom, pretože ľudia chcú stále vedieť ako alebo či, niektoré veci fungujú. Jedným z týchto článkov je jedna moja prastará recenzia na odličovací balzam, ktorú by som popravde asi teraz napísala trochu inak. Teda asi určite :) Pointa, ktorú týmto úvodom robím je, že ten článok má hádam desať rokov a to nech nasvedčuje tomu, že už roky roky rokúce naozaj zbožňujem odličovacie balzamy. 

Prídu mi precízne, rýchle a efektívne a jediné, čomu nerozumiem je, prečo ich vyrába tak žalostne málo firiem. Do balzamov sa pustil aj Avon v svojej edícii Distillery a ja vám dnes napíšem podrobnejšie o tom, aký balzam je.

Hneď na začiatku si povedzme, že aj keď to nie je dôležitý ukazovateľ balzam naozaj krásne vyzerá. Kvalitná sklenená nádobka sa nachádza v papierovej škatuly, takže celý produkt pôsobí fakt pekne a luxusne. 

Samotný balzam má 50ml a stoji čosi cez 10 €. Čo je inak fakt super cena pri odličovacích balzamoch, pretože tie si ja bohužiaľ kupujem v rádovo v desiatkach eurách a nie desať eur.

Balzam nemá žiadnu vôňu ani farbu a keby som ho mala opísať veľmi laicky, ak ho náhodou nepoznáte vyzerá ako obyčajná vazelína. Ale to fakt nie je :) len že je to mazľavá, hustá hmota, ktorá sa zjemní teplom a kontaktom s pokožkou.

Balzam obsahuje marhuľový olej a mangové a kakaové maslo. Je extrémne hutný a extrémne výživný a z môjho pohľadu neexistuje nič lepšie na čistenie a odličovanie hlavne počas jesene a zimy. Použitie je veľmi jednoduché - nanesiete kúštik do končekov prstov a jemne vmasírujete do pokožky. Aj tvár, aj pery aj oči. Pri očiach si dajte pozor aby ste mihalnice masírovali jemne - nechcete ani aby balzam išiel do očí a ani aby ste si poškodili krehké očné okolie. 

Následne si navhlčíte uteráčik a zotriete balzam z celej tváre. A voilá! Ste odlíčené! Extrémne rýchlo, extrémne efektívne a ten pocit, ktorý odličovací balzam nechá na pokožke si podľa mňa tak zamilujete, že už nebudete chcieť nič iné. Pokožka je vláčna, jemná, nevysušená. 


Nemyslím si, že je to produkt pre zmiešanú alebo mastnú pokožku - súdiac podľa mojej maminy, tá by sa zbláznila, keby dá na mastné mastné, ale ak máte normálnu alebo suchú pokožku je to vyslovene zázrak.

Ak vám sedia odličovacie balzamy odporúčam objednať aspoň dva naraz :) lebo fakt je týchto výrobkov ako šafránu.

A čo vy? Máte tiež tip na nejaký odličovací balzam?

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne