sobota 6. augusta 2022

Polročný cieľ splnený :)

Do normálnych koľají



Niekedy mi príde až na neuverenie, že pred covidom som cvičila 4x do týždňa. A niekedy dokonca aj 5x! Dvakrát to bola zvyčajne jóga a dvakrát fitko. Cvičenie je jedna z najlepších aktivít na relax, oddych a na to, aby ste nadobudli pocit hrdosti a zadosť-učinenia. Nech je deň akýkoľvek toto je jediná vec, ktorú máte vo svojich rukách a vďaka ktorej môžete ísť potom spať šťastné a spokojné, pretože ste niečo pre seba urobili. Aspoň ja to tak  mám :)

Vždy ma strašne demotivovali ľudia, ktorý postovali na sociálne siete ako už o 5 či 6 ráno behajú a sú super motivovaný a svet je gombička. Akokoľvek som sa mohla snažiť a prekonávať, pre mňa je proste ranné cvičenie, vstávanie, behanie horor. Nie som ranný človek a ani materská ma nenaučila mať rada skoré rána. A preto som rozmýšľala a hľadala čo funguje na mňa. Ako večerná sova som proste došla na to, že ideálny čas je pre mňa ísťcvičiť večer, keď uložím Améliu a preto vždy keď zaspí, či je deväť, desať alebo pol jedenástej - idem. Niekedy na pol hodinu, niekedy na hodinu a niekedy aj na dve, ale minimálne trikrát do týždňa sa odhodlám a venujem tento čas sebe. A je to fakt to najlepšie rozhodnutie a najlepšia vec, ku ktorej som sa po covide vrátila. A pointa tohto článku je namotivovať aj vás, ak to potrebujete. Nikdy nie je neskoro, stačí len začať a tešiť sa na ten pocit hrdosti na seba. Ten je vážne na nezaplatenie!


Väčšina článkov a youtuberiek hovorí, že motivácia na pokračovanie v cvičení má byť to, že kým sa odhodláte cvičiť máte si nakúpiť pekné oblečenie, aby ste sa tam potom cítili pekne a tešili sa cvičiť. Ja som to mala popravde úplne opačne. Povedala som si, že sa odmením po pol roku pravidelného cvičenia a to bolo minulý týždeň. Reálne môžem povedať, že už pravidelne pol roka sa o seba starám a naozaj si nájdem ten čas 3-4x do týždňa hýbať svoje telo. A tak som sa odmenila na https://www.zalando-lounge.sk/ novou posilkovou výbavou - legíny, tričko, bunda a neplánovane aj teniskami, ktoré som našla za cenu pod 15€. 

Inak Zalando Lounge je taká závislosť úprimne. Je postavené na princípe, že tam máte veľký výber rôznych značiek (aj drahé ako Furla, Tommy Hilfiger.. ale aj lacnejšie ako Lindex či rôzne iné). Pointa je, že veci sú tam len obmedzenú dobu a nikdy neviete aké značky, či výrobky prídu. Z každého výrobku je tam zopár kusov, čiže sa rýchlo míňajú. Napríklad tieto moje Nike legíny stáli pod 20€ a tričko dokonca tuším 13€ - čo je naozaj mega deal. Pôvodne som plánovala ísť v auguste do Parndorfu, ale už nepotrebujem, stačilo si ustriehnuť kedy budú v akcii športové veci a potom už len rýchlo nakupovať. Na stránke máte kalendár vecí, ktoré sa budú pridávať takže viete napríklad že v utorok prídu veci na turistiku či formálne oblečenie na svadbu. Len hovorím, je to závislosť, potom len striehnete a hľadáte, čo dobré sa oplatí. A ešte jedna vec - neviem, či to bola náhoda, alebo nie, ale Zalando Lounge má aj nenormálne rýchle doručenie. Oblečenie mi došlo do dvoch dní, takže ak vám náhodou chýba ešte niečo na dovolenku, toto môže byť super riešenie. 


Ja som sa teda odmeňovala športovým oblečením, lebo to si momentálne zaslúžim a má u mňa veľký wear -out, ale nájdete tam naozaj všetko. Doplnky, kabelky, prádlo, plavky, domáce doplnky. Len teda fakt pozor - na krátku dobu a rýchlo sa tie veci míňajú. To teda berte boldom - ja som pôvodne chcela trojo iných Nike legín, ale kým mo manžel odpísal, ktoré si mám zobrať všetky mi niekto zobral z košíka :) 


Neviem, či sa na jeseň vráti covid, alebo kiahne, alebo len všeobecný stres zo školy, práce, škôlok a hocičoho, ale nemyslím to vôbec ako klišé, každý by mal mať niečo, pričom mu bude dobre a urobí niečo pre seba. Hoci aj trochu pohybu človeka nakopne, zlepší mu náladu a vytvorí taký pocit hrdosti, že väčší hádam ani neexistuje. Či je to večerné fitko ako to mám ja, alebo tri kolečká behu okolo domu, je to jedno :) stačí sa len hýbať a robiť niečo pre seba.

A čo vy? Ranné vtáčatá alebo neskoré sovy?



 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne