nedeľa 11. mája 2014

Moja zbierka parfémov časť I.


Parfémy to je moje! To ste si už iste mohli na mojom blogu všimnúť a ak náhodou nie pochopíte to tieto nasledujúce týždne. Aby som stále nepísala len o tom, čo chcem rozhodla som sa trochu podeliť sa s Vami aj s tým, čo mám doma. Keď sa ma hocikto opýta čo ma poteší najviac ako darček bez rozmýšľania vždy odpoviem - parfém! Zbožňujem ten pocit, keď svoj skrášľovací proces dokončím navoňavkovaním. Vtedy cítim, že je všetko kompletné- vlasy, make-up aj oblečenie a môžem vyjsť spokojná z domu.
Parfém si vždy dávam akoby za uši a na krk, viem, že je dobré dávať si ho aj na zápästie a za lýtka ale to mi príde ako plytvanie, radšej pridám túto dávku za uši a potom keď cez deň pohadzujem vlasy neviem sa nadýchať tej úžasnej vône. 
S voňavkami rada experimentujem najčastejšie inšpirácie hľadám na letisku kde sa dá vyhnúť nahnevaným predavačkám, ktoré gánia ako keby človek išiel niečo ukradnúť. Parfémy si kupujem aj na slepo - nikdy sa mi nstalo, že by mi voňavka potom vyslovene smrdela ale viac krát sa stalo, že to bol podpriemer a keby som si odložila tie peniaze mohla som mať o pár mesiacov nejaký kvalitnejší kúsok. V tomto ,,lacnom" experimentovaní som už hádam skončila a budem sa snažiť sústrediť len na kvalitné parfémy. Doma mám inak veľmi veľa parfémov aj z rôznych katalógov alebo prapodivných obchodov, ale tie do tejto zbierky zahŕnať nebudem pretože by ste ich nemuseli zohnať a keď sa dá snažím sa o takých veciach písať čo najmenej. 

Tak poďme na to :) zoznámte sa s mojimi voňavými láskami: 


Gucci Rush je moja láska od začiatku strednej a minulý rok som sa rozhodla jeden parfém venovať na moje blogové výročie aj Vám. Je to jeden z najkrajších parfémov na tomto trhu a príde mi ako stotožnenie sexy ženskej vône. Je to veľmi výrazná vôňa, ktorá mojej mamine spôsobuje bolenie hlavy, takže ak ste citlivé na takéto veci pozor na ňu. Veľmi ťažko sa opisuje neviem v nej sama podľa čuchu charakterizovať žiadnu zložku ale oficiálny popis hovorí, že sa tam nachádza frézia, ruža, gardénia, vanilka, jazmín, vetiver, pačuli a koriander. 

O Miss Dior som písala už viackrát a aj napriek tomu, že je to prekrásna vôňa viackrát si ju už nekúpim. Vonia krásne, sladko tak mladistvo a dievčensky ale ja mám pocit, že na mne proste nie je cítiť. Je to jeden z najdrahších parfémov aký mám doma  a som z neho trochu sklamaná. Čo sa týka vône, tá je fakt krásna, ale poznáte to, niekedy proste cítite, že to nie je ono. V zložení nájdete ovocné tóny, kvetinové tóny, pačuli a mošus. 

Jedným z mojich posledných prívlastkov je určite Prada Candy L´Eau. Tú som si našla na Milánskom letisku a o pár mesiacov na to,som ju dostala na výročie. Juuj to som sa ale tešila! Doteraz je to podľa mňa jedna z najkrajších voňaviek akú mám doma. Nikto v mojom okolí ju nemá, vonia prekrásne sladko a má krásne balenie. Jej vôňa je taká sladko-púdrová a je veľmi nenásilná, nikomu neprekáža práve naopak každému sa páči. V zložení nájdete citrusy, hrachor, pižmo, benzion a karamel. 
 
Aby toho nebolo veľa dnešnú štvorku ukončíme tiež klasikou Dolce&Gabbana Blue Light. Toto je už neviem koľkaté balenie a k tejto vôni sa budem určite vždy vracať. Som rada, že už opadol jej boom a teraz ju môžem nosiť bez obáv, že budem voňať ako každá druhá teta. Krásna citrusová vôňa, ktorá sa mi vždy spája s letom a peknými reklamami. V zložení nájdete jablko, citrón, zvonček, bambus, ružu, jasmín a pižmo, ambro a céder.

Tak toľko dnes v tento upršaný deň! Želám Vám aj tak nech ho strávite pekne a nezabudnite dať božtek Vašej mamine!

A ak budete mať čas bola by som rada keby ste mi napísali Váš najobľúbenejší parfém :)

24 komentárov:

  1. Vsetko totalne klasiky a kazdu z nich som uz mala doma :) mas dobry vkus aj cuch Bianca :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na Light Blue nedám dopustit. Také je to moje stálice, kterou asi už nevyměním :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobrééééé, ale moja láska tu chýba :) Je to Versace Bright Crystal. Jediná vôňa, ktorú fakt môžem kedykoľvek :) No a najnovšie sa mi zapáčila aj novinka Beyonce Rise :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú som mala pred pár rokmi keď došla na trh a na mne nebola vôbec cítiť :( je to však krásna vôňa!

      Odstrániť
  4. Jé, tak ty ti závidím! Hlavně teda Miss Dior, i když ti už moc nesedí. Já po ní toužím už chvíli a myslím, že to bude jedna z hlavních věcí, kterou si budu přát k 18. narozeninám. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som Miss Dior dostala prvýkrát na 15 narodky a urobila mi hroznú radosť! Myslím, že je to skvelý narodkový darček!

      Odstrániť
  5. Light Blue je proste taká univôňa, vhodná na akúkoľvek príležitosť, nikdy s ňou nič nemôžeš pokaziť. Ale Rush, tá mi nedá spať!! Po tejto voňavke túžim od kedy o nej viem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No Romi tak potom vieš čo povedať priateľovi že ti má dať k narodkám :)

      Odstrániť
  6. Light Blue je moja srdcovka, fňuk, za chvíľu mi dojde :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och to poznám! Ja som sa takto hrozila chvíle keď mi dôjde Chloé :( a minula sa a teraz stále čakám na nejaký sviatok kedy ju dostanem :)

      Odstrániť
  7. skoda ze cez blog sa nedaju ovonat :D

    http://beautybybellatrix.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Žádnou z nich nemám. Flakonek od té Prady vypadá nádherně. :-) Zrovna nedávno jsem psala o svých aktuálních vůních, něco svěžího vodního mi tam chybí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak idem pozrieť aj k tebe možno sa niečím inšpirujem :)

      Odstrániť
  9. Rush a Light Blue sú také moje platonické lásky. Oba mi veľmi voňajú, ale stále som si ich ešte nekúpila. Tak snáď čoskoro :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážne? Obe sú naozaj prekrásne a u mňa zrovna u týchto dvoch platí, že ich musím mať doma stále. Neviem sa ich presýtiť sú krásne!

      Odstrániť
  10. Gucci Rush je moja obľubená voňavka už niekoľko rokov, stále sa k nej vraciam :)
    http://petra-justbeauty.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Dolce&Gabbana - :3 úžastná voňavka :3 :) Moja mamina si ju raz kúpila a odvtedy som ju začala používať aj ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. já miluju CHANEL vůně nemůžu se jich nabažit :D
    Chtěla bych tě pozvat na můj blog kde je článek nazvaný TAG: 10 dní za zdravou snídani, koukni se a jestli budeš chtít tak se přidej :)) moc by mě to potěšilo!!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ja zboznujem Light Blue, este pred siedmimi rokmi, ked nas bolo 6 kamosiek v prahe na vylete, 4 sme mali Light Blue, ale nespoznala by si to, lebo tato vonavka naozaj voni na kazdom inak(o;

    www.gomistories.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne