piatok 25. januára 2019

Padanie vlasov po pôrode (alebo vo všeobecnosti)

Je teda iná vec. Viem, že sa o tom všade píše, a že to nie je nič nové ani svetaborné. Ale ja som vážne nemala šajnu, že je to až tak zlé. Čo si pamätám, tak mi doteraz v živote padali vlasy len raz a to som bola tuším na základnej. Mala som potom zopár takých období, že mi čosi popadalo, ale nič, že by to stálo za zmienku alebo riešenie. Ale toto, čo sa začalo diať s mojimi vlasmi v polovici druhého mesiaca po pôrode, to bolo čisté peklo. Keď som si umývala vlasy v odtoku ostal malý mamut, keď som si česala vlasy dva malé mamuty ostali na kefe a kade-tade po kupeľni a keď som si len tak cez deň prehrabla vlasy ostalo mi ich aspoň 15 v rukách. Wow. Vážne som sa miestami začala báť, že toto nemôže smerovať do zdarného konca. Viem, že mi kaderníčka povedala (ešte, keď som bola tehu),že nech si užívam tie husté vlasy, kým porodím, lebo potom pôjdu preč, ale ja som jej fakt neverila. No mala som. To je ako neveriť Ilkovi, že bude pršať :) Každopádne začiatkom tretieho mesiaca po pôrode som si povedala, že dosť - ostrihala som 10cm vlasov a začala používať Nanogen. Nie som príliš zástancom prírodných preparátov na jedenie (aj keď, keby nezabral Nanogen pravdepodobne by som do toho išla) a viem, že Nanogen je top topov top v riešení vlasových problémov, tak som si povedala, že stratiť nemôžem nič, maximálne získať. 





Po ostrihaní vlasov som teda začala používať šampón proti vypadávaniu vlasov, ktorý obsahuje látky, ktoré podporujú rast vlasov a zároveň dodávajú vlasom objem. Celý zázrak spočíva v peptidoch, ktoré sa starajú o to, aby vlasy nepadali. Šampón je bezfarebný, vonia veľmi jemne ale veľmi príjemne pení. Mám pocit, že ho treba dať viacej, alebo dodať vlasom pri umývaní viac vody. Je potrebné nechať ho minútu pôsobiť a následne naniesť kondicionér.



Kondicionér je klasicky stredne hustý a vonia rovnako ako šampón. Je potrebné nechať ho pôsobiť 4 minútky a potom zmyť. Obsahuje provitamín B5, kofeín a rovnako aj kyselinu hyalurónovú.



Po umývaní ešte používam ochranný sprej pred teplom, ktorý vlasy chráni a zároveň im dodáva objem. Dá sa používať pred fúkaním, kulmovaním alebo žehlením vlasov. 

A výsledok? Čuduj sa svet, ale po dvoch týždňoch sa padanie brutálne ustálilo a teraz viac ako mesiac na to by som povedala, že mi padajú už štandardne. Určite tomu veľmi pomohlo to skrátenie vlasov, ale ja dávam veľmi veľký podiel aj Nanogenu. Jedinú vec, ktorú by som týmto výrobkom vytkla je, že podľa mňa sa mi z nich mastia vlasy. Ale radšej si ich častejšie umyjem, ako keby mali padať :)
Inak na stránke https://www.nanogen.sk/ sú teraz ešte aj v akcii (každý kus okolo 15€). 

A čo vy a padanie vlasov? Postrehlo vás niekedy? Ako ste to riešili?


4 komentáre:

  1. Já jsem se s padáním vlasů potýkala na začátku těhotenství, teď jsem v šestém měsíci a zatím to ustalo, ale bojím se že po porodě, to zase začne.. :( protože předtím to byly obří chuchvalce.. tak abych pak nebyla plešatá, takže tohle si musím zapsat :-)

    The world of makeup

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak u mňa sa teda husté vlasy v tehu nekonajú :D tak dúfam aj v to, že ma obíde vypadávanie ... každopádne aspoň budem mať v zálohe túto záchranu :-)❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  3. The World of make-up - co ty vies, mozno na tom budes opacne :) ze prave po porode ti prestanu. Inak cakas dievcatko? Sa hovori ze baby kradnu krasu :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne