pondelok 25. januára 2021

Pleťový krém pre atopikov


V zásade by som sa mohla poďakovať manželovi, za rozšírenie mojej cieľovky na blogu, vďaka jeho atopickému ekzému. Keď to čítam, znie to hrozne a fakt by som vás tu radšej nemala, keby to pomohlo, že by manžel ekzém nemal :) ale na druhú stranu som rada, keď vidím, ako sú tieto články čítané a že je možno šanca, že niekomu pomôžu. Manžel s atopickým ekzémom bojuje už sedem rokov a ak ste v tejto téme nový :/ tak vedzte, že ak si nastavíte správnu životosprávu tak viete ekzém pekne korigovať a utlmiť. 

Problém je, že zima je raj pre atopický ekzém, ktorý rád vystrkuje svoje rožky v studenom počasí a preto možno pomôže dnešný tip o tom, aký krém je super na tvár v tomto počasí. I keď popravde, pre atopikov v každom počasí. 



Neviem ako vám ostatným s týmto problémom, ale manželovi sa v zime strašne suší tvár najmä čelo a oblasti, kde rastú vlasy. Pokožka ho pne, štípe a je neskutočne červená a keď si na ňu dáte 99% bežných krémov len situáciu zhoršíte, lebo pleť bude strašne štípať a bude podráždená. Jemu veľmi dobre zaberá krém Bioderma Atoderm Nutritive, čo je pomerne hustý a neparfumovaný krém na tvár vhodný pre každého kto má veľmi suchú pleť a aj atopikov.

Čo fakt oceňujem na Bioderma Atoderm sade je to, že ju vytváral niekto, kto sa problému rozumie a povedala by som, že väčšina výrobkov naozaj atopikom pomôže a veľmi uľaví. Aj tento krém - aj keď by sa na prvú mohlo zdať, že krém by mal byť super hutný, aby bol výživný - opak je pravdou. Krém má stredne hustú konzistenciu, ktorá je veľmi príjemná a neskutočne rýchlo sa vsiaka. Pokožku premastí ale čo je dôležité, nenechá ju mastnou. Krém netreba pretierať počas dňa, bohate stačí, ak ho použijete ráno a večer. Alebo, ak ste lenivý ako môj manžel, tak aj raz do dňa. 


Ak ste v tejto témy nový, tak si na mojom  blogu kľudne vyhľadajte štítky Bioderma a nájdete tam veľa tipov pre atopikov. My máme doma skoro vždy Atoderm sprchový gél, Atoderm telový krém a Atoderm telový olej. Všetky výrobky sú naozaj super, na Notino aj často v akcii a vďaka tomu ani nestoja veľa. Napríklad tento krém stojí čosi cez 6€, čo naozaj hraničí s cenou obyčajného drogériového krému, ktorý atopikovi urobí viac škody ako dobra.

Inak tento krém som dávnejšie kúpila v akcii jedna plus jedna a jeden som používala aj ja a je super aj keď ekzém nemáte a máte len suchú pleť. Naozaj krásne hydratuje a veľmi dobre pracuje s make-upom. Za mňa ideálny zimný krém :)


Ak máte nejaké otázky kľudne sa pýtajte a keď budem vedieť rada odpoviem :)

2 komentáre:

  1. Táto rada od biodermy je naozaj veľmi dobrá a pomôže mňa by zaujímalo ci ste už skúšali aj od eucerinu alebo la roche nakoľko by som to rada pre striedala po čase s cenou dostupnejsou kozmetikou

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Popravde na tvar ani nie. Manzelovi kozny povedal, ze s takouto pokozkou nie je prilis dobre experimentovat a ak nieco sadne nech je rad, ze sadlo :) Na telo vsak pouziva casto lacnejsiu Mixu Atopiance a ta mu sedi pekne :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne