nedeľa 15. októbra 2023

Moje duševné zdravie

 

Ak z času na čas otvoríte okná internetu alebo sociálnych sietí, tak na vás isto tento týždeň vykuklo, že október je mesiac duševného zdravia. Ja nie som úplne typ, ktorý by písal elaboráty o tom, aké je to dôležité, ale pravda je, že podľa mňa až tento rok som si poriadne uvedomila, aké dôležité je starať sa o svoju duševnú pohodu a nájsť si niečo, čo vám pomáha dať sa do pohody.
 
 A ono sa to popravde nezdá, ale nájsť si to ,,niečo" môže byť pre veľa ľudí neskutočne ťažký oriešok. Obzvlášť my ženy máme tendenciu dávať seba na posledné miesto a potom, keď sa po rokoch zobudíme a dôjdeme na to, že by sme so sebou mali niečo robiť nevieme čo. A tak treba skúšať a nenechať sa odradiť zlými skúsenosťami, lebo pravda je taká, že to, čo vyhovuje Janke a Katke naozaj nemusí vyhovovať vám.


 
Ja som si to svoje hľadala extrémne dlho a prešla som si počas života rôznymi krúžkami, aktivitami a najdlhšie som ostala pri jóge. Paradoxne ma počas materskej jóga prestala baviť, pretože mi síce pomohla s chrbtom ale nevedela som tam utlmiť myšlienky a teda tá moja pohoda bola v nedohľadne. 
 
A tak som pokusom omylom došla na to, že ma baví aeróbne a silové cvičenie vo fitku, alebo vonku, ktoré si môžem nastaviť podľa svojej nálady a potreby. 
A tak môžem s celkom veľkou radosťou povedať, že ak nie som chorá alebo niekde mimo, fakt sa snažím chodiť cvičiť poctivo aspoň 3x do týždňa a teším sa, že mám čas, ktorý venujem len sebe a pomáha mi. A toto moje nadšenie trvá už cez tri roky, čo beriem ako veľký úspech :) 
 
A keďže cvičím veľa, mám doma pomerne veľký arzenál outfitov (ktoré môžu byť inak tiež celkom motivátor na začatie nejakého športu) a veľa z nich mám z https://www.astratex.sk/

Pre mňa je astratex roky go-to obchod pre pyžamká, domáce oblečenia, plavky, spodné prádlo ale aj športové oblečenie. Oblečenie vám dôjde neskutočne rýchlo, viete ho ľahko vymeniť alebo vrátiť a nájdete tam hlavne kvalitné veci za oveľa nižšie ceny. 
 
Aby ste mi verili - ružové krátke tričko na fotke vyššie stálo 14€ a šortky, ktoré mám pri ňom stáli 30€, pričom takmer identické len od inej firmy sa pohybujú za ceny raz toľko. Šortky sú inak neskutočne pohodlné, či už do fitka, na beh alebo aj bicykel. 


 
Dnes som už postupne zazimovala všetko ľahšie oblečenie - i keď ak náhodou nechodíte do fitka peši cez cestu ako ja, robiť to nemusíte. Ja sa vo fitku neprezliekam prebehnem vždy len z domu cez cestu a teda - nie je pre mňa už možné chodiť v šortkách.  

A aspoň môžem vytiahnuť dlhé legíny a dlhé tričká. Už to chcelo aj zmenu po toľkých mesiacoch :)
A kvôli tomuto som inak písala tento článok, na Astratexe som našla tieto krásne Pieces legíny Amo, ktoré stáli 20€ a tie sú tak pohodlné a pekné, že keby som chodila na ihrisko v legínach po týchto by som siahla ako prvých. Veľmi sa mi páči aj tá farba a dole na nohách pekný detail s pruhmi.

 

A ešte lepší úlovok bolo tričko s dlhým rukávom Only Play Pisla, ktoré má jednak nádhernú farbu a jednak hlavne neskutočne príjemný materiál. Tričko krásne prilne, je veľmi pohodlné a viete v ňom ako behať tak aj cvičiť. Nevyťahuje sa, nepadá - je jednoducho neskutočne príjemné a pohodlné. Cena bola tiež okolo 20€ a na výber bolo v tejto fialovej a čiernej - ktorá inak môže byť tiež veľmi dobrý kúsok.



 Či už to teda bude fitko s pekným oblečením, meditácia alebo počúvanie podcastov, len si niečo nájdite. Pre seba, na pol hodinu denne, aby ste si vedeli vyčistiť hlavu, utriediť myšlienky a vidieť svetlo na konci tunela :) 

A čo vy? Ako sa staráte o vaše duševné zdravie?

2 komentáre:

  1. Ahoj, kde je prosím Ťa také workoutové ihrisko s bežeckou plochou? Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Kosickej :) uplne super je! vzadu ma dokonca este aj male ihrisko :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne