sobota 15. marca 2014

Legínová kultúra vs. disco disco












Dnes som si pre Vás pripravila taký malý príspevok o tom, ako sa mi žije, čo mám nové a aké zaujímavosti som si všimla. Tí z Vás, ktorí sledujú môj FB vedia, že som si minulý týždeň kúpila permanentku do fitka. Tá ma snáď bude motivovať cvičiť a niečo zo sebou robiť. Ja som totiž extrémne lenivá, šport ma nebaví a doteraz, vždy keď som mala ísť niekam cvičiť bola som od rána nervózna. Na cvičenie ma paradoxne namotala moja mamina, ktorá prepadla ženskému fitku a vidím, že jej to robí dobre nielen fyzicky ale aj psychicky. Vyskúšala som to s ňou, bavilo ma to a tak som začala. Píšem to sem aj preto, lebo potom ak sa ma niekto o štvrťroka opýta, že Bianca cvičíš ešte hádam mu budem vedieť odpovedať, že jasné, že hej a nie cítiť sa trápne, že som prestala. Cvičiť som začala preto, že chcem žiť zdravo a starať sa o seba. Mojím cieľom určite nie je chudnúť, o tom som sa bavila aj s trénerkou, ale skôr spevniť a proste mať pohyb. Moje prvé zážitky po týždni sú, že je to naozaj super, chodím cvičiť ráno pred školou a pravda je taká, že som potom celý deň nabudená a celkovo taká živšia. Mám zo seba lepší pocit a som na seba aj hrdá! Tak mi držte palce, nech mi to ja vydrží! Viem, že fitko nie je módna prehliadka ani nič obdobné ale je celkom úsmevné, keď vidím, že 95% báb je oblečených rovnako- akoby pri vstupe dávali oblečenie zdarma. Ja som sa pred fitkom motivovala aj nákupom pekného športového oblečenia ( a veľmi kvalitnej športovej podprsenky, ktorá by mala byť základom ak cvičíte a máte väčšie prsia!!) , ktoré síce nebolo vôbec lacné, ale verím, že mi vydrží roky a cítim sa v ňom výborne. V čom však chodí tých 95% báb je biele XL bavlnené tričko a čierne legíny. Fakt, keď som to videla prvý krát povedala som si, že asi sú to kamošky, ale zrazu ďalšia a ďalšia baba a aj mamina povedala, že čo tam chodí ona, väčšina báb má legíny a vyťahané tričko. Potom by som chcela vedieť, pre koho sú všetky tie reklamy a krásne veci v časopisoch. Keď sa pozerám na tie baby a vidím do akých pekných vecí sa prezlečú v šatni asi naozaj platí, že sa väčšina žien oblieka pre naše polovičky, lebo keď ich vo fitku nevidia asi im to je jedno. U nás teda letí legínová móda ale v neďalekom Taliansku je zase druhý extrém. Firma s ktorou som mala dávnejšie plavkovú giveaway www.divissima.it mi poslala fotky ich najnovšej športovej kolekcie. Tak kým u nás vládne pomaly papučová kultúra u nich je cvičenie v štýle disco disco :) No veď uznajte sami vyzerá takto podľa Vás klasický cvičebný úbor?





 To bolo len také vyčerpané dumanie na dnes, ja som si opäť dobre zacvičila a vážne dúfam, že mi to pekne a dlho vydrží. 
A čo Vy? Cvičíte? Kde? Prečo áno a prečo nie? Aké je podľa Vás pekné oblečenie do posilky? Resp. obliekali by ste sa tam pekne?  

17 komentárov:

  1. Tak teda ti želám, nech ti to vydrží čo najdlhšie! Spevňovanie tela je dobrá vec. Ja síce necvičím pravidelne, ale teraz keďuž je lepšie počasie tak chodím na korčule a sem tam si troch aj pretiahnem svaly. A úprimne sa mi viac páčia tie disco disco vecičky než vyťahané tričko a legíny :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V lete sa akosi ľuďom viac chce do cvičenia :) ja síce mám doma korčule,ale bojím sa na nich jazdiť :( každý rok sa odhodlávam k tomu, že sa musím zlepšiť, ale strach akosi víťazí :(

      Odstrániť
    2. Korculi sa nemozes bat :) je to super vec :) pri korculovani sa citim oslobodzujuco a nabita energiou a super si pri tom utriedim myslienky :) tiez ti drzim palce nech ti to vydrzi co najdlhsie, ja moc fitka nemusim :/

      Odstrániť
    3. Akože ja niesom žiadny preborník :D minulú nedeľu sa mi podarilo spadnúť... nezvládla som jazdu z kopca... Ale mňa neodradí nejaký kopec, vždy keď sa na ne postavím som zas o kus múdrejšia a už viem, že naozaj neni dobré sa nakláňať dozadu :D Súhlasím s Nikolkou, že korčule sú super vec. :D Keby bývame niekde pri sebe, tak by som ťa skúsila vytiahnuť na korčule, keď už ich teda doma máš :)

      Odstrániť
  2. držím palce, aby ti cvičenie vydržalo čo najdlhšie! :) je to super, jedným časom som bola v posilke 6x do týždňa...btw legíny boli aj môj obľúbený outfit :D len miesto vyťahaného trička som mala nejaké dlhšie bavlnené tielko/tričko - väčšinou biele/čierne, farebné som mala vždy len tenisky a mikinu :D a na behanie mám krikľavoružové športové podkolienky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wow 6x do týždňa to je dobre veľa! To máš teda môj obdiv! Ja by som v legínach nemohla byť hlavne preto, že by mi bolo strašne teplo, teraz nosím také 3/4 nohavice a aj to sa varím :)

      Odstrániť
    2. chcela som fit postavu a docela ma to aj bavilo :) ale posledný rok som nemala na fitko ani čas ani veľmi financie navyše, takže je to teraz celé zle a začínam odznova...

      Odstrániť
  3. Ja cvičím už pár rokov, a popravde, cvičiť v nejakých starých legínach a vyťahanom tričku... Nie nie. Keď aj odhliadnem od toho, že by mi vyplantané tričko prekážalo, tak napriek tomu, že cvičím doma, tak sa vždy oblečiem do normálneho športového oblečenia. Cvičenie si chcem užiť a k fajn pocitu mi prispeva aj to, že mám pohodlné a pekné športové oblečenie :)
    Držím ti palce, nech ti motivácia vydrží :) Verím, že keď sa do toho dostaneš, tak nebudeš chcieť prestať, lebo pohyb je podľa mňa silno návykový :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wow dokonca aj doma? Tak to sa veru priznám, že to neviem, čo by sa mi chcelo! Ale zase na druhú stranu to má logiku- veď keby si bola v domácom to si hneď prepotíš, v pyžame asi tiež nebudeš :)) takže máš pravdu! Všetci mi hovoria, že pohyb je návykový tak to hádam bude platiť aj pre mňa :)

      Odstrániť
  4. Teším sa spolu s tebou, že si sa na to dala a len tak ďalej ;) Ja som si tiež pred dvomi rokmi v lete kúpila permanentku v nádeji, že sa tak skôr prinútim hýbať sa a pomohlo :) Pred rokom som ale prepadla Cassey Ho z YouTube a odvtedy cvičím každý deň doma POP Pilates podľa jej videí a je celkom vtipné, že aj napriek tomu, že doma ma nikto nevidí a mohla by som cvičiť trebárs aj nahá, aj tak ma baví nahodiť sa športovo :) Inak do posilky som chodila v kraťasoch a športovom tričku ako máš hore na obrázku a v podstate to isté nosím aj teraz doma, takže žiadne legíny a vyťahané tričko :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pozerala som si na youtube teraz nejaké videá a vyzerá to vážne super! Klobúk dole, že sa vieš prinútiť, ja by som sa asi nevedela :( ale keď cvičíš doma aspoň si cvičenie môžeš úplne prispôsobiť tomu, kedy ti to vyhovuje :)

      Odstrániť
  5. Co tu vlastne riesis? Do fitka sa chodi cvicit a nie balit chlapov, resp. lesby. Raz si bola vo fitku a ides tu kritizovat kto sa ako oblieka? Radsej sa venuj cviceniu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ,, Dnes som si pre Vás pripravila taký malý príspevok o tom, ako sa mi žije, čo mám nové a aké zaujímavosti som si všimla. " v sobotu som si sadla k počítaču a napísala moje postrehy, nikoho nekritizujem, ale nechceš mi povedať, že nie je úsmevné keď vidíš toľko rovnako oblečených báb? Keby som videla rovnako oblečených ľudí v trolejbuse tiež by mi to prišlo vtipné..

      Odstrániť
  6. Ak by som si musela vybrať, tak radšej legíny ako to disco šialenstvo. Ale aj tak najviac sa mi páčia tepláčiky a podprska (športová), aby bolo pekne vidieť bruško :)
    Držím palce nech ti to vydrží čo najdlhšie. Aj ja sa stále odhodlávam, ale moja lenivosť a zdravotné problémy nado mnou vyhrávajú, ale možno ma jar, leto na niečo prehovorí. Len samú ma cvičiť nebaví a cvičiť s niekým - nie je s kým. Tak držím palčeky aj ostatné pršteky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som zase nechcela cvičiť s nikým iným..Neviem prečo, je to blbosť ale ešte dávno som chodila na aerobik s kamoškou a cítila som sa jak úplný antitalent..Stále som sa mala pocit, že všetko robím horšie ako ona a nevedela som sa vôbec uvoľniť..takto idem sama, alebo s maminou odcvičím si čo potrebujem a je mi dobre..ale veľa báb tam chodí s kamoškami, ak je niekto odvážnejší (aj keď neviem, či je to to správne slovo) verím, že to musí byť super strávená hodinka :)

      Odstrániť
  7. Přeji výdrž a odhodlání! :) Já se cvičením pořád tak balancuju na hraně propasti :D, ale po tvém článku se mi opět vrací motivace. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej veľmi pekne ďakujem! Tak dúfam, že som ťa motivovala dostatočne a tento týždeň už budeš aspoň raz vo fitku :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne