streda 14. mája 2014

Konečne dobrý make-up





Make-upy si kupujem rada aj nerada. Rada preto, lebo veď viete, vždy čakám, že po použití budem vyzerať ako Heidy z reklamy a nerada preto, lebo tak veru často nevyzerám. Veľmi dlhú dobu som viedla politiku, že make-up by som si z katalógu neobjednala lebo neviem odhadnúť odtieň, keď ho nevidím, ale v poslednej dobe mám pocit, že je to úplne jedno. Toľkokrát som si za posledné roky kúpila make-upy v drogérii či parfumérii (a aj s radou predavačiek) a keď som si ten make-up potom dala na dennom svetle no verte mi, nebola to žiadna hitparáda. Takže už mi je to v podstate jedno. Kupujem v drogérii, na internete, v katalógu, s testermi aj bez a štatistika mojich neúspechov nijako nenarástla. Možno mám šťastie preto, že keď máte pokožku ako Snehulienka vždy si môžete vybrať len jeden odtieň – ten najsvetlejší.





Inak to nebolo ani teraz, keď som si vybrala nový make-up – chcela som vyskúšať niečo nové a tak som skúsila Lambre Classic Make-up v odtieni 01 prírodný béžový. V poslednej dobe som si celkom dosť načítala o tej ne/pudrovej metóde make-upu a rozhodla som sa ju vyskúšať, tak aby som nemusela používať púder zvolila som zmatňujúci make-up. Ak náhodou neviete o čom hovorím, ide o to, že veľa make-up artistov hovorí, že pudrovanie ,,zabíja“ make-up a po jeho použití pokožka vyzerá mdlo a zoberie jej ten prirodzený pekný, zdravý šmrnc. Títo špecialisti hovoria, že stačí ak použijete krém na Váš tip pokožky, kvalitný make-up a ak potrebujete bázu a nepotrebujete púder. Púder nanášate len na T-zónu a prípadne pod oči na korektor.






Čo sa týka tohto samotného make-upu, od Lambre som make-up doma ešte nemala ale skúšala som tiene a nejaké laky na nechty. Je to katalógová značka takže je dobré mať v okolí nejakú šikovnú tetu, ktorá sa tým zaoberá alebo vyskúšať e-shop (u českých blogeriek som si všimla, že sú spokojné s http://www.lambreshop.cz/). Z predchádzajúcich skúseností som bola zvyknutá na to, že kozmetika má pekné balenia ale aj tak tento make-up predčil moje očakávania. Bol balený v krásnej zlatej škatuľke pričom samotný make-up je v luxusnej zlate tube s pumpičkou. Krása! Obal ma veľmi potešil ale dôležitá je pochopiteľne farba a vlastnosti.




Risk sa zase raz oplatil, pretože farba mi sadla úplne skvele! Je to presne farba, ktorá je svetlá ale dodá mi trochu farby aby som nevyzerala ako chorá. Make-up má stredne hustú konzistenciu a treba ho nanášať rýchlo pretože celkom rýchlo schne a usadá. Čo ma prekvapilo je, že aj napriek tomu ako rýchlo schne sa dá vrstviť bez toho, aby robil žmolky alebo mapy. To sa veru často nestáva. Krytie je jedna báseň, povedala by som, že je silné a zakryje naozaj všetko. Kruhy, fľaky, vyrážky poradí si s hocičím. Ja som nepotrebovala už ani použiť korektor, lebo vážne nebolo na čo. Make-up nechá na pleti pekný matný ale prirodzený výsledok. Celý minulý týždeň som ho používala bez púdru a osvedčil sa na jednotku. Vydržal krásne celý deň, pleť bola matná a pôsobila veľmi pekne. Make-up som dala vyskúšať aj mamine, ktorá má vyslovene mastnú pleť a bola veľmi spokojná. Tá sa síce musela prepudrovať, ale len raz ráno a inak make-up držal pekne na mieste celý deň a nezvýrazňoval vrásky.
 




Make-up zoženiete za +-11,50e  (299 českých) a za tú cenu je to naozaj výborný výrobok. Nemám mu absolútne čo vytknúť a ak máte normálnu alebo mastnú pleť, ktorá potrebuje veľa krytia je to make-up presne pre Vás.

A čo Vy? Riskujete pri kúpe make-upov? Kde si ich kupujete?

41 komentárov:

  1. Tak ten vypadá suprácky! Taky potřebuju silně krycí a mě se osvědčil Revlon Colorstay, má i asi nejsvětlejší odstín, co je na trhu =) Zkus pak ten!

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Revlon je na mojom wishliste už neskutočne dlho! Ten ti závidím :)

      Odstrániť
    2. Revlon Colorstay mám doma. Mám odstín 02 a je opravdu hooodně světlý. Ale je příjemný.

      Short messages by Lucy...

      Odstrániť
    3. Dobre vedieť, ktorá farba je svetlá! ďakujem hneď sa mi potom bude ľahšie vyberať!

      Odstrániť
    4. Tak kecám :D rozhodovala jsem se mezi dvojkou tedy Buff a jedničkou Ivory. A mám Ivory a je světlejší než Ivory odstín La Roche Posay a i ten je světlý :)

      http://www.revlon.com/Revlon-Home/Products/Face/Foundation/ColorStay-Makeup-with-SoftFlex-for-Normal-Dry-Skin.aspx

      Odstrániť
    5. paráda! tak som si zaznačila jednotku :) Ďakujem, že si mi dala vedieť!

      Odstrániť
  2. Make-up vypadá báječně. Celkově jsem na Lambre make-upy slyšela hodně chvály, takže mě pochopitelně láká k vyzkoušení.

    Radu - UltimateChic

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Make-up vyzera naozaj dobre :) ja pouzivam momentalne Dermacol neviem nazov je taky sivy...ako sam o sebe je fajn no druhy krat by som ho uz nechcela. Teraz sa chystam na Rimmel Wake Me Up a potom si chcem kupit slavny Bourjois Healthy Mix. Bianca ja si myslim ze ty mas taku plet ze nepotrebujes super kryci make-up ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ojoj moja ale potrebujem :) len neviem si predstaviť nič nevábnejšie ako sem hodiť fotku plnú vyrážok :)) ale ďakujem, potešilo :) Oba make-upy čo píšeš by som strašne rada vyskúšala aj ja ale to je presne tá slabo krycia kategória, škoda no snáď sa moja pleť raz spamätá :)

      Odstrániť
  4. Na mě by byl tmavý,ale tobě sedne dokonale a pěkně kryje :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak ten ti opravdu moc sluší! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Wow, vypadá na tobě opravdu báječně :) Možná mrknu na tuto značku a její makeupy, ale s jinými vlastnostmi. Díky za recenzi :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rado sa stalo :) majú naozaj super sortiment mňa láka ešte veeeľa vecí :)

      Odstrániť
  7. Noo, tak ten ti naozaj sedí.. Ja som po novom vylúčila make upy z drogérie, ani jeden mi farebne úplne nesedí. Potrebujem neutrálne odtiene, možno málinko do žlta a to je celkom problém.. Používam Bourjois, ale mám aj jeden skvelý makeup z Oriflame. Diorskin Nude som kupovala úplne naslepo a to bol vzhľadom ku cene adrenalín, ale úspešne. Sadol mi skvele..:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wow tak to musel byť adrenalín Dior make-upy to je už iná cenová kategória :)ale paráda risk sa oplatil :)

      Odstrániť
  8. kryje docela dobře, ale já mám revlon a ten ještě žádný jiný nepřekonal

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Och ja vzdy riskujem :D Co sa tyka Lambre znacky, mam krem na ruky a tiene a som strasne spokojna a odhodlavam sa na kupu lakov a ruzov...ked si pisala, ze mas skusenosti s lakmi, tak dobre alebo zle? :)
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj my objednávame krémiky na ruky :)) tie sú parádne úplne súhlasím. Mne ich laky veľmi vyhovujú, majú super cenu a veľmi dobrú výdrž-čo viac si priať :)

      Odstrániť
    2. Oki super, vďaka za tip ;)

      Odstrániť
  10. Na teba sadol úplne skvel, čo je vidno z druhej fotky.
    Ak by som ho chcela vyskúšať, kde ho zoženiem ? Nejak som nepostrehla kde si ho kúpila :). Myslím tým nie český obchod, ale na SK. ĎAKUJEM.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Slovensku cez niečo ako Lambre lady :) ak by si chcela napíš mi e-mail kľudne ti pošlem kontakt na jednu :)

      Odstrániť
    2. Ale áno, chcela by som vyskúšať. Minimálne na začiatku vzorku a ak sadne, určite. lenka.brestenska@gmail.com . Vďaka.

      Odstrániť
  11. I když stojí 3 stovky, tak bych do něj klidně investovala, protože jsem hrozně světlá a tento makeup vypadá, jako můj odstín! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. paradny je uz na pohlad,prosim ta aky je to odtien?vdaka....a tiez by som ta poprosila o radu,mam sice pupaky ale to iba obcas,skor mam problem ze na niekt.miestach mam suchu pokozku po naneseni make-upu aj ked si dam najprv krem hydratacia dlho nevydrzi,myslis ze by tento sadol aj mne?dakujem za kazdu radu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odtieň je 01 prírodný béžový. Ak máš suchú pleť myslím si, že to nebude pre teba to pravé orechové lebo make-up je na mastnú pleť čiže by ťa ešte viac vysušoval. Ale ak máš vo všeobecnosti pocit, že ti make-up mizne určite by som vyskúšala jednak hutnejší krém (možno nejaký mandľový) a potom bázu pod make-up :)

      Odstrániť
  13. Ou tak ja som naposledy zariskovala riadne a kúpila si v Lidli za 1,99! :D Dojmy ešte neprezradím, bude review ;)
    Inak tento vyzerá, že kryje ozaj veľmi dobre...

    OdpovedaťOdstrániť
  14. S make-upmi mám problém aj ja :) Hlavne s trafením farby, keďže nie je som úplne najbledšia a výhodu vyberania najsvetlejšieho odtieňu nemám. Každopádne sa chystám na Rimel Wake me up... Kika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi prvýkrát napíšem, že tak to mám potom výhodu ako mega biela :))

      Odstrániť
  15. Wow, vypadá na pleti úchvatně a skvěle kryje :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/blogersky-tag.html

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Tak ten vypadá dobře :) Make-upům se normálně vyhýbám, protože mám hodně světlou pleť a přijdou mi všechny moc tmavé, nebo mi pro změnu vadí jejich krycí neschopnost :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento je naozaj čo sa týka farby úžasný pre svetlú pleť! A čo sa týka toho krytia potom možno vyskúšaj nejaké Bourjois tie majú pekné farby aj na bledulky a slabšie krytie :)

      Odstrániť
  17. nepoznam ho, ale vyzera velmi dobre, kryje a zaroven je prirodzeny, taky by som brala

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne