piatok 15. januára 2021

Nechtové rituály

Ak sledujete môj blog dlhšie tak viete, že nechtová starostlivosť nepatrí medzi moje najobľúbenejšie. Ale tu je veľký háčik :) pretože na jednu stranu ma fakt nebaví starať sa o nechty no na druhú stranu, keď sa o nich staráte jednak vyzerajú fakt pekne a jednak lak vydrží naozaj veľmi dlho. Ja osobne nie som fanúšikov neodlakovaných nechtov - myslím, že nikdy som nebola v práci s neupravenými nechtami, ale poznáte to - sto ľudí sto chutí :) roky rokúce zvádzam boj s gelovými nechtami, ale predstava, že by mi mal niekto zbrusovať každé tri týždne lak je pre mňa taká desivá, že si radšej raz za desať dní nájdem tú pol hodinu a urobím si doma peknú manikúru.

A keďže teraz je taká uhorková sezóna a nejak ma neláka recenzovať vám lesky a rúže :) lebo veď kam by sme ich nosili :) povedala som si, že si posvietime na moju nechtovú rutinu. Možno niekomu pomôže alebo niekoho pekne inšpiruje :)

Čo vy viete aj to môže byť pekný záväzok do tohto roku :) starať sa viac o nechty :)


Svoju nechtovú rutinu by som rozdelila na dve časti. Jedna časť je taká, ktorú robím raz za mesiac a jedna časť je taká, ktorú robím raz za desať dní. 

Raz za mesiac si nechty najprv namočím do kúpeľa kde si dám teplú vodu a lyžičku olivového oleja. Dvakrát v živote som bola na profi manikúre a raz manikérka robila toto ako počiatočný rituál a mne to prišlo ľahké tak to tak robím aj ja :) po tomto kúpely si nanesiem  olejček na nechtovú kožičku alebo ak mám doma, tak použijem nejaký odstraňovač nechtovej kožičky. Ten je inak celkom vzácnosť nájsť a dostať kúpiť a ja som bola veľmi prekvapená, keď som našla na El Nino, že ho tam predáva Gabriella Salvete. Ak nepoznáte o čo ide je to super vec - v zásade lak na nechty, ktorý nanesiete na pár sekúnd na nechtovú kožičku, on ju parádne zmäkčí a vy ju potom raz dva dáte dole. 

Keď je kožička pekná ako má byť nanesiem ešte nejaký výživný lak, ideálne s kalciom, ktoré spevní nechty a na ruky nanesiem tonu hydratačného krému a snažím sa aspoň pol hodinu nič nerobiť. Ideálne na pozretie dobrého seriálu alebo vypočutie si podcastu :) 

Tak toto máme raz za mesiac :) a že vám tu nikdy neklamem, odkedy mám doma Améliu tak budem realistická a napíšem, že je to skôr raz za štvrť roka :)

Čo však robím naozaj každých desať dní je poriadny základ pre pekné a nalakované nechty. Veľmi veľmi zriedkavo si dám na nechty len farebný lak - naozaj že možno raz zo stokrát. Vo všeobecnosti vždy používam nadlak, podlak a veľmi často ešte posilňovač a vybielovač nechtov. Ak sledujete môj blog tak viete, že roky rokúce som bola verná Lorealu, ale nakoľko ten je posledného trištvrte roka skoro všade vypredaný musela som nájsť iné cenovo dostupné riešenia. Fakt si nejdem kupovať laky za desať eúr najmä ak mám o svojich nechtoch celkom vysokú mienku - myslím, že sa nelámu ani neštiepia, takže nepotrebujem nosiť drevo do lesa :)

Čo je pre mňa neskutočne dôležité je vrchný rýchloschnúci lak - ideálne ak je aj s leskom. Ono sa to nezdá, poviete si, že lesk je blbosť, ale fakt nie je :) aj keď máte samotný lesklý farebný lak, keď na neho dáte ešte lesklý nadlak lak vyzerá viac ako gélový. Je fakt krajší. A o tom, že potrebujeme rýchloschnúce laky myslím, že nepotrebujeme polemizovať :)


Ak nepoznáte vybielovač/posilňovač nechtov tak potom asi často nenosíte tmavé laky :) Ja mám nechty po samých bordových/tmavomodrých ako fajčiar po 50 rokoch (o nich sa hovorí, že im tmavnú nechty, či? :) a vďaka takýmto lakom mám nechty pekné ,,ružové" a nie fľakaté a tmavé. Ak nosíte prevažne nude a svetlé laky toto vyslovene nepotrebujete. Spevňovač je inak nevyhnutnosť aj keď prechádzate späť z gélových nechtov na vaše prirodzené. 

A posledná vec je obyčajný base coat - ktorý nechty zvyčajné vyhladí, vyrovná a pripraví ich na nejaký pekný farebný lak. Ja osobne nikdy nepoužívam base coat aj ako topcoat - málokedy sa mi osvedčilo, že base coat je dobrý top coat a žeby s ním lak vydržal naozaj pekne dlho. Naozaj radšej vždy investovať tých pár eúr do špeciálneho top coatu. 

A keď myslím pár eúr, je to fakt pár eúr. Všetky tieto laky vychádzajú na El Nino okolo dvoch eúr, čo je fakt super za nechtovú starostlivosť. A ako by vám povedala moja svokra :) Gabriella Salvete odchovala už nejednu z nás a je to fakt značka, ktorá stojí málo a robí veľa. 


 Ešte mi napadlo hodiť vám sem aj môj momentálne najobľúbenejší lak - Ballerina. Prekrásna Nude ružová farba, ktorá vyzerá na nechtoch neskutočne elegatne. Jeejda viete čo? Ja vám ju nafotím pekne na nechtoch nech mi dáte za pravdu aká je fakt pekná!

A čo vy? Aká je vaša nechtová rutina? Máte o krok viac alebo menej? 

4 komentáre:

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne