sobota 30. decembra 2017

Ehm, zamyslime sa takto pred koncom roka nad ženskými nevýhodami:)



Stojím vám predvčerom v sprche a tak ako každý večer, pozerám sa na výber mojich sprcháčov, študujem si nadpisy a len tak stojím a premýšľam oničom. Hovorím si, že je fascinujúce, že ženské sprcháče sú väčšinou biele, so zlatým, ružovým..a pánske sú tmavé, šedé, zelené.. A k tomu napríklad moja kúpeľňa je šedá a tmavé farby mám fakt rada - takže je veľká šanca, že keby nejaká firma útočila na moje srdce so šedou bola by pravdepodobne úspešná. 

Ale poďme ďalej - ženské vône sú väčšinou jemné, sladké, vanilkové, a pánske sú buď svieže, alebo drevité, cédrové. A zase - väčšina mojich vôní od Jo Malone je napríklad drevitá a v mojej zbierke parfémov je to tak 50/50 medzi reálne ťažšími skoro až pánskymi vôňami a jemnými pudrovými. Takže ak by firma urobila šedý obal s drevitou vôňou pravdepodobne by to u mňa vyhrala.

A potom som si zrazu sadla v sprchovom kúte a začala som študovať tie balenia trochu precíznejšie. A došla som na dve veci. Pánske výrobky sú zvyčajne multifunkčné - sú aj na tvár aj na telo, alebo niekedy na vlasy a telo. 

A teraz - sme len náchylnejšie na marketing, že si kúpime tisíc výrobkov alebo si len myslíme, že chlapi majú menej citlivú pleť a je jedno, či si dajú na seba? Súdiac z mojej domácnosti - manžel a aj tatino majú rovnako citlivú pokožku ako ja, takže verím, že je to len o tom marketingu. 

A na záver môjho dumania som došla ešte na jednu vec - prečo sa na ,,ženských" výrobkoch nepíše, že sú pre ženy, ale na pánskych sa píše, že sú pre mužov? 


Nemám na tie otázky odpovede a ani nečakám, že sa vyriešia, skôr vám len chcem napísať a poradiť - nenechajte sa obmedzovať obalom. Ak nemáte radi jemné, vanilkové vône zalovte kľudne bez hanby medzi pánske vône alebo sprcháče a užite si vôňu, ktorá sa vám páči a urobí vás šťastné. Zcela úprimne v tomto článku - podľa mňa tento Dove Hydratation Balance vonia miliooooooooooooooooooooonkrát lepšie ako akýkoľvek športový Adidas sprcháč. Je svieži, fakt príjemný a používam ho aj na moju citlivú tvár a som úplne ok. Cítim sa po ňom brutálne sviežo, čisto a nabudene. 

A na druhú stranu manžel ako atopik z času na čas siahne po tomto Dove Silk Glow - pretože je brutálny hydratujúci a vôbec pokožku nevysúša. Jasné, že väčšinu času používa lekárenské mydlá, ale verte mi, niekedy si chcete dopriať ,,luxus" niečoho voňavého a toto je ok. Prekrásna elegantná čistá vôňa, krásne hustý sprchový gél, ktorý pokožku obalí, prečistí a hydratuje.

Tento Silk Glow je inak fakt pekný mix klasického čistého Dove s akoby nejakým parfémom, alebo niečím veľmi príjemne elegantným. 



Tak len, nech je pre vás rok 2018 rok, kedy si budete vyberať podľa vône a nie obalu, lebo žijete len jeden život :) škoda obmedzovať sa tým, čo si niekto na marketingu myslí, že je správne.

A čo vy? Používate niekedy niečo pánske? Alebo vaša polovička niečo dámske?

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne