nedeľa 20. januára 2013

Zima útočí na vlasy



Neuveríte mi, čo sa mi stalo v pondelok. Išla som ráno do roboty a pomerne dosť snežilo, samozrejme nie všetky vlasy som mala skryté pod čiapkou a na tých čo mi vytŕčali sa mi normálne spravili cencúle! Došla som do roboty vytrčené vlasy seriózne zmrznuté na ľad a až potom sa mi z nich začala topiť voda. A teraz si predstavte, že aká je to záťaž na vlasy, keď je vonku takáto zima a to už ani nehovorím, že ak Vám náhodou zmrznú, ako zmrzli mne. Zimná vlasová kozmetika je teraz extrémne dôležitá a ja Vám napíšem pár dobrých a nápomocných rád.







1, Neviem si predstaviť lepší a vhodnejší čas na kúpu vlasového oleja ako teraz. Videla som, že mnoho z Vás má doma Mythic oil, čo je podľa mňa jedna úžasná vec, ktorá je na trhu. Aj ja som svoj dostala na Vianoce, ale necitlivým zaobchádzaním sa mi celý vylial L ale z toho, čo som mala šancu vyskúšať je naozaj skvelý. Každopádne smeruje ku mňa iná alternatíva a Vy by ste si mali tiež nejakú zaobstarať. Každý deň trochu oleja na končeky a uvidíte aké krásne Vaše vlasy budú. Žiarivé, lesklé, zdravé. Olej sa môže používať troma spôsobmi, okrem už naznačeného na končeky, taktiež aj ako maska po umytí vlasov šampónom, alebo ak máte vlasy náchylné na mastenie sa môžete ho použiť pred použitím šampónu a potom šampón. 


2, Používajte masky – teraz v zime sú super na citlivé, suché vlasy samozrejme podľa typu. Je na Vás, či si zvolíte drahšiu alebo lacnejšiu (Placenta alebo Kérastase) je dôležité aby ste nejakú používali. V pravidelných intervaloch a presne podľa návodu. Ten si pre istotu vždy preštudujte lebo nie, že sa na maske píše naneste na vlasy na 10minút a Vy ju tam budete mať 2, to by bolo zbytočné.



3, Po umytí si vlasy zabaľte do uteráka a počkajte 5-10 minút. Vlasy trochu preschnú a až potom je dobré ich česať. Ak by ste ich začali česať mokré, ešte viac by sa lámali, čo by samozrejme nebolo dobré.




4, Ak používate stylingové prípravky používajte ich 15 minút predtým ako idete z domu. Musíte si byť isté, že Vám na vlasoch zaschli a že keď vyjdete von nebudú Vám na vlasoch mrznúť. V tomto období je ideálne používať ich čo najmenej, a keď tak laky nahradiť stylingovými pastami.
To, že by ste si vlasy mali držať mimo snehu je asi základ. Najprv som rozmýšľala, či tento tip napísať alebo nie, ale ako sa tak pozerám po uliciach zďaleka nie som jediná, kto máva vlasy v snehu nezakryté. Teda ja už teraz nie, poučila som sa raz, viac cencúľov nepotrebujem. Každopádne noste čiapky a držte si vlasy v teple.

A čo Vy? Dodržujete tieto pravidlá alebo nie? Máte nejaké vlastné? Budem rada, ak mi ich napíšte ďalšie sa vždy hodia.

8 komentárov:

  1. Ja pouzivam na vlasy indicky olej Khadi, je to zmes indickych rastlin, na vlasy velmi dobry alebo na obmenu makadamovy olej spolu s olivovym, zabalim vlasy do uteraka a necham posobit aj niekolko hodin,vlasy su potom krasne hydratovane...

    http://petra-justbeauty.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To bych snad vzteky lezla po zdech, vylít si ten olejíček.:D Já žádný nemám, používám akorát balzám na vlasy a cítím, že by to chtělo ještě něco navíc, takže mám vyhlídnutý jeden od Matrixu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ani mi nehovori, nechybalo vela aby som sa rozplakala :)) Urcite si ho zaobstaraj vlasky sa potesia:)

      Odstrániť
  3. Přiznám se, že péči o vlasy v zimě dost flákám :( :(

    OdpovedaťOdstrániť
  4. čože? cencúle? :D chudata vlasy :D tiež sa o tie moje nejako úžasné nestarám, stale ich zehlim a už to na nich vidieť.
    cara mia

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne