štvrtok 8. októbra 2020

Domáce nevyhnutnosti

 

Ariel Baby prací prášok

Nepovažujem sa za nejakého bio-eko šialenca ale snažím sa rozumne a racionálne pristupovať k našej planéte tak, aby ostal aj vlk sýty aj mačka celá :) Niekedy mi príde popularizovanie bio-eko vecí ako opakovanie selského rozumu a myslím si, že moja babka by nad niektorými vecami krútila hlavou a pousmiala sa. Pre mňa je taká bio-eko dilema používanie sušičky. Nemáme doma bohužiaľ balkón a preto je sušenie vecí pomerne útrapa a preto sme pred pár rokmi dostali na vianoce ale, že mega parádnu sušičku. Samozrejme najviac eko ako to len ide, ale aj tak je to podľa mňa energia navyše. Počas jari a leta sa snažím nepoužívať ju, ale ako príde zima prichádza jej čas. A ja to tak zbožňujem! Suché prádlo za 40 minút, mäkkučké osušky a vlastne všetko oblečenie je teplé, mäkké a voňavé. Kiež by ho už len niekto namiesto mňa odložil do skrine :) túto časť fakt nemusím. Tak či onak, aj keď to tak trochu vyzerá dnes to nie je recenzia mojej sušičky, ale keďže viem, že mi tu pribudli nejaké maminy, tak som vám len chcela ukázať aký prášok používam od Améliinho narodenia, pretože viem, že je to zvyčajne pre každú maminu veľká dilema.

Keď som si takmer pred troma rokmi chystala výbavu pre Améliu pomerne dlho som špekulovala nad rôznymi vecami a pochopiteľne aj práškom. Trochu som sa bála, ako bude Amélia reagovať na prášok, keďže nás kožný vystríhal, že možno bude po manželovi citlivá a atopička. Zvažovala som, či ísť do nejakých bio výrobkov - ale tam som čítala, že tie dobré neperú špinavé veci (príkrmy) a tak som si povedala, že idem do toho, čo roky používame aj my a nemáme problém. Moja mamina roky doma používala Ariel, a ako som sa presťahovala do vlastného tiež som domov nekupovala nikdy nič iné ako Ariel. Čo sa týka detských vecí Ariel mal jednu baby verziu Ariel Baby, takže som si povedala, že vyskúšam tú a keď sadne budem rada.

Ariel baby prací prášok pre deti

Ak sa vaše bábätko z vami vybraného prášku nevyhádže kožný nám odporučil len jedno - nemeniť ho už. Nech si pokožka zvykne. My teda takto nemeníme žiadnu kozmetiku ani prášky, ani plienky a od narodenia používame stále to isté. 

Čo sa samotného prášku týka - Amélii z neho nikdy nič nebolo, čo je pre mňa jediný dôležitý argument. Veci z neho neostávajú tak voňavé ako z ostatných Arielov, čo ma niekedy trochu mrzí, ale tak ako som písala - dôležité je, aby ona bola zdravá, nie aby voňali jej body ako parfuméria. Vo všeobecnosti sú veci po vypraní čisté ale na veľké fľaky - mrkva, špenát, piesok používam ešte špeciálny bio odstraňovač škvŕn. 

Drogéria síce nie je môj klasický článok na blog, ale verím, že niekomu to možno pomôže pri rozhodovaní :) Ono sa to nezdá, ale keď si tvoríte výbavičku aj pri veciach ako je obyčajný prášok viete stráviť veeeeľa času. 

A čo vy? Aký prášok máte doma? 


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne