štvrtok 8. júna 2023

Detské opaľovacie krémy

 Dilema - meniť, či nemeniť?

Tento rok mám asi prvýkrát dilemu, ktorú mi dali opaľovacie krémy pre deti. Odkedy sa Amélia narodila, stále jej kupujem opaľovacie krémy od Bioderma, pretože mi ich poradil kožný a sú určené pre atopickú pokožku. Na jednu stranu si hovorím, že sú naozaj super. Amélia sa nikdy nespálila, nikdy nemala alergickú reakciu, nikdy ju nič nesvrbelo, ani nerobilo problém. Trochu mi vadí, že sú tie krémy extrémne biele a prvú hodinu vyzerá, ako keby utiekla z vápenky, pretože tie krémy strašne farbia na bielo a hovorím si, že možno je na trhu niečo, čo je tiež dobré pre atopickú pokožku, ale zároveň sa dá rozotrieť pekne do stratena. Urobila som si zoznam potenciálnych opaľovákov a budem rada, ak ste ich skúšali a dáte mi vedieť, či máte s niektorými skúsenosti a stoja za to.

Hlavné kritéria pre mňa sú:

- vhodné pre atopickú pokožku

- nenecháva biely náter

- neparfumované


Prvý, ktorý ma zaujal je Eucerin Sensitive Protect. I keď pravda je, že ma zaujali asi všetky tri rovnako - každý má nejaké výhody a nejaké nevýhody. Eucerin sa mi páčil kvôli sprejovému dávkovaniu a kvôli tomu, že mi túto značku viackrát odporúčal kožný, pretože vyrába veľmi dobre hydratačné výrobky pre citlivú pokožku. Pravda však je, že ak ma hlava neklame, nikdy som ani ja a určite nie Amélia doma z Eucerinu nič nemala, takže eventuálne je to najväčší risk. Ak mi teda nenapíšete niečo opačné :)



La Roche mi príde zo všetkých troch ako najbezpenčnejšia voľba, len som od nich opäť nič detské nemala. Opäť sa mi páči sprejové balenie, odporúčanie kožnými lekármi a to, že opaľovák nie je parfumovaný. Cenovo vychádza však trochu drahšie ako Bioderma, takže tam mi ostáva dúfať, že bude naozaj lepší.


Tretiu tu mám na obrázku Weleda Sun, ale pravda je, že tento krém vo mne vyvolal pochybnosti, či vyskúšať, alebo nie, niečo nové. Weleda na mňa vyskakuje všade na internete a zvažovala som, že by som skúsila, či za to stojí aj táto letná. Amélia používa Weleda výrobky od narodenia a sedia jej veľmi dobre. Jediné, čo sa pri tomto kréme obávam je konzistencia a vôňa. Weleda zvykne mávať aj zvláštne vône aj zvláštne konzistencie a preto neviem či do nej ísť alebo nie. 


Na výber je samozrejme kopec opaľovákov, drahšie, lacnejšie, voňavé aj nevoňavé. U mňa naozaj musím pozerať na atopickú pokožku a na to, čo jej urobí dobre alebo nie. Ak ste však tieto skúšali budem rada za akúkoľvek recenziu :)


2 komentáre:

  1. My používáme Astrid a jsme spokojení :)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  2. La Roche-Posay Baby sa trošku ťažšie rozotiera, za mňa je top Bioderma Mineral fluid a peny EVY.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne