piatok 30. júna 2023

Hola hola pigmentový fľak volá

 Lancaster Sun Control


Stala sa mi taká nemilá vec. Roky roky rokúce som nepočúvala všetkých odborníkov, ako som mala a nepoužívala som pod make-up samostatné SPF a viete, čo sa stalo? Spravil sa mi pigmentový fľak. Párkrát sa mi spálilo čelo a reálne, aj keby som tomu neverila spravil sa mi pigmentový fľak. Veď tak mi treba, mala som počúvať. Neberte ma zle -  fakt sa snažím používať denné krémy, ktoré majú SPF aj make-upy, ktoré majú SPF, ale pravda je jednoducho taká, že SPF 20 očividne na poriadnom slnku až takú prácu nespraví. 

A tak som si konečne po sto rokoch objednala Lancaster Sun Control, pretože ten mi podľa recenzií prišiel ako presne niečo, čo potrebujem. Môj problém totiž je, že samotné SPF na tvár mi prídu vo všeobecnosti veľmi ťažké, upchávajúce póry a nesediace úplne dobre s make-upom. 


Značka Lancaster je pre mňa veľká záruka kvality a navyše slnečnej kozmetike sa venuje veľmi veľa rokov, takže som sa nebála, že by bol výber ich výrobkov krok vedľa. Navyše sa musím priznať, že ma trochu ,,influencla" moja obľúbená youtuberka, ktorá si ich kúpila tiež, takže nebolo o čom. Na Elnino mali na výber viacero druhov, ja som si vybrala ten, ktorý čo najviac pokrýval, čo potrebujem - ochraňuje proti slnku a dokonca aj proti slnečnej alergii, bojuje proti vráskam a ešte aj rozžiaruje pokožku. 

Skôr ako krém by som povedala, že je to veľmi príjemný fluid - a tu okrem jeho ochrany prichádzajú jeho najväčšie výhody. Fluid má extrémne príjemnú konzistenciu. Je veľmi ľahká, nezanecháva biele fľaky a veľmi dobre sa nanáša. Nebudem vám tvrdiť, že je to ako 1:1 pleťový krém, lebo nie je. Stále je to ochrana proti slnku a preto je tá konzistencia mastnejšia, ale ak to porovnám s SPF Biodermou, La Roche alebo Niveou je to obrovský rozdiel. Ja si dávam na ruku malilinké množstvo, to zmiešam s krémom a tak si ho nanesiem pod make-up. V takomto zložení mi make-up krásne drží, pleť nie je upchatá a zároveň je krásne ochránená. Zároveň, v časoch, kedy make-up nepotrebujem si dávam len tento fluid a pokožka je inak krásne rozžiarená a hlavne chránená. 



Posledné dni síce nebolo počasie vyžadujúce vysoké SPF ale týždeň predtým som ho nosila takto zmiešaný s krémom každý deň a bolo to naozaj super. Mala som možnosť aj za tých pár dní so slnkom spáliť sa na ramenách a tvár ostala biela :) takže viem potvrdiť, že funguje. Fluid si so sebou beriem určite aj na letnú dovolenku a rada vám doplním postrehy potom. I keď úprimne, asi nebude veľký rozdiel, či som ho mala pri bazéne alebo pri mori. Je to jednoducho naozaj veľmi dobrý výrobok a to hovorí človek, ktorý bol naozaj roky odporca SPF krémov pod make-up. Ako  samotný opaľovák špeciálny na tvár používam hádam od strednej, ale takto pod make-up je to pre mňa novinka a zatiaľ úspešne. A zaručene vám viem povedať, že aj ako samostatný opaľovák na tvár je to najlepší opaľovák aký som kedy mala. Naozaj necháva prekrásnu rozjasnenú pokožku, vôbec nelepí a schne hneď. 

Ja viem, že sa budem opakovať, ale pravda naozaj je, že to nie je, že všetci len strašia s tým, že SPF treba. Buďte múdrejšie, poučte sa odo mňa aby ste nemuseli byť smutné ako ja, keď sa každý deň pozerám do zrkadla.


A čo vy? SPF pod make-up? Ktoré odporúčate?

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne